Ideo Solutions AS

Mobile enheter har gjort det stadig enklere for forbrukere å handle via smarttelefoner og nettbrett. Mobilapper har blitt avgjørende for nettbutikker som ønsker å nå bredt ut til kundene – uansett hvor de er, og når de er det.

En mobilapp gjør altså butikken din mer tilgjengelig for potensielle kunder. Og resultatet for butikken din, er blant annet dette: 

 • økt konvertering (salg) 
 • økt kundelojalitet 
 • bedre personalisering 
 • tilgang til informasjon 
 • PUSH-varsler 

mobil-apper for netthandel.png [219.90 KB]


Flere typer mobilapplikasjoner
 

Riktig verktøy til riktig jobb er alltid en forutsetning for å lykkes. Hvilken type mobilapp du bruker har stor innvirkning på nettbutikkens suksess. Her er en oversikt over tre hovedtyper av apper, og hva som kjennetegner dem: 


Native apper:

 • Designet for spesifikke plattformer (iOS eller Android). De tilbyr et skreddersydd brukergrensesnitt og overlegen brukervennlighet. 
 • Gir svært god ytelse og tilgang til avanserte enhetsfunksjoner. 


Hybride apper:

 • Bruker både web- og nativ-teknologi. 
 • Lar appen utvikles på tvers av plattformer, noe som gjør prosessen raskere og reduserer kostnadene. 
 • Kan ha en litt lavere ytelse sammenlignet med native-apper, men gir større fleksibilitet. 


PWA-apper:

 • Kombinerer fordelene ved nettsteder med mobilapp-funksjoner. 
 • Gi brukerne tilgang til butikken via en nettleser med en dedikert app-følelse. 
 • Gir bedre effektivitet med raskere, mer responsiv tilgang og en bedre brukeropplevelse. 

 


Finn ut hvordan du designer din mCommerce 
Last ned veiledningen vår gratis 


 

Mobilappfunksjoner for nettbutikker 

Å velge de riktige funksjonene for en mobilapp er avgjørende for om en nettbutikk lykkes, og påvirker både brukeropplevelsen og salget. Kjernefunksjonene omfatter blant annet visning av produktkataloger, å legge varer i handlekurven, betalingsrutiner og ordresporing. Avanserte funksjoner forbedrer brukerengasjementet med personlige produktanbefalinger, kampanjevarsler og integrering av lojalitetssystemer. 

 

Velge riktig plattform 

Med React Native kan utviklere bruke JavaScript og React.js, noe som gjør det mulig å utvikle apper som ligner på nettapper med nativ-lignende funksjonalitet. Flutter er et rammeverk med åpen kildekode som støttes av Google, og tilbyr utmerket ytelse og konsekvent design på tvers av plattformer. Valget mellom disse teknologiene avhenger av prosjektets behov, preferanser og krav til ytelse og konsistens i brukergrensesnittet. 

 

Design av mobilapplikasjoner 

Når man designer en mobilapplikasjon, må det fokuseres på brukervennlighet, og både grensesnitt (UI) og brukeropplevelse (UX) er essensielle faktorer. Et godt utformet brukergrensesnitt gir en estetisk tiltalende, merkevarekonsistent opplevelse, mens UX påvirker kundetilfredshet og lojalitet gjennom funksjonelle og innholdsrelaterte samhandlinger.

Viktige elementer som hastighet, innholdets lesbarhet og enkel navigering er avgjørende. Det er viktig med en helhetlig tilnærming som tar hensyn til både brukernes behov og bedriftens mål for å oppnå optimale resultater. 

 

Utnytt de nye mulighetene! 

Mobile løsninger gir nettbutikker betydelige fordeler, for eksempel økt konvertering (salg) og kundelojalitet gjennom sømløse handleopplevelser og kampanjer. Investeringer i mobilapper, inkludert nativ-, hybrid- og PWA-alternativer, er avgjørende for å øke effektiviteten i virksomheten og forbedre kundetilfredsheten. 

 

 Vi kan analysere behovene til bedriften din!
 Ta kontakt med oss!