Derfor skjer endringene

Mange brukere lurer på hvorfor Google foretar disse endringene. Svaret er ganske enkelt: Fordi verden og teknologien utvikler seg. Det har oppstått et behov for å bygge et nytt verktøy som kunne beskrive den digitale virkeligheten mer nøyaktig og realistisk. Både nye kommunikasjonskanaler, endringer i personvernpolitikk og vern av data gjorde det nødvendig med justeringer av verktøyene.

Universal Analytics versus Google Analytics 4

Den nye versjonen inneholder flere endringer i prosessen med innhenting av data og behandling av dem. Grensesnittet til verktøyet endres også, sammen med måtene dataene blir analysert på. Her er noen av forskjellene mellom versjonene:

  • Ny type innhenting av data. GA4 er basert på hendelser, og det skilles ikke mellom typer. I motsetning til i UA, finnes det ikke betegnelser som kategorier, handlinger eller verdietikett.
  • I GA4 kan man analysere ikke bare nettsteder, men også applikasjoner. For å analysere mobilapper i UA, må du bruke eksterne servere.
  • I den nye versjonen trengs det ikke manuell konfigurering av noen hendelser, siden du har mulighet for automatisk sporing av blant annet sidevisninger, sidesøk, samhandling med videoer og klikk ut av siden.
  • I GA4 kan historiske data lagres i opptil 14 måneder (i UA er tiden ubegrenset).
  • Det er mulig å integrere GA4 med BigQuery, som gir flere muligheter for databehandling og analyser.
  • Debugging-modus er innebygd i GA4-grensesnittet.
  • Den nye versjonen har mulighet for å lage skreddersydde publikumsgrupper.

Det er mange endringer som vil påvirke bruken av Googles verktøy. Men selv om det kan virke som om det er rikelig med tid for å gå over til den nye versjonen, kan det lønne seg å ta i bruk verktøyet så tidlig som mulig. Riktig konfigurering vil gi deg en effektiv analyse av innsamlede data, og når UA forsvinner vil du allerede kunne behandle dataene dine raskt og effektivt.

Få en uforpliktende konsultasjon om hvordan du best kan implementere og konfigurere Google Analytics 4, og lær deg hvordan du kan utnytte mulighetene det gir.