Vil AI være en greie også i 2024? Med all sannsynlighet. Kommer du til å begynne med grammatisk ukorrekt SEO? Det kan godt være. Innholdsrådgiver og markedssjef i Hyper, Henriette Numme, har tittet i spåkulen og oppsummert åtte spennende content-trender for 2024.

 1. AI – selvfølgelig
  Selvfølgelig kan vi ikke ha en trendliste for 2024 uten å nevne AI – så la oss få det overstått!

  Influencer Marketing Hub-rapporten fra 2023 viser at nesten 61,4 % av markedsførere allerede har inkorporert kunstig intelligens i markedsføringsstrategiene sine.

  Særlig er det verdt å nevne at måten kunder samhandler med merkevarer på, er spådd å endre seg i året som kommer. AI vil i større grad forbedre community management, svartid og dialog i merkevarers egne kanaler. Så du gjør det klokt i å se på hvordan du kan kombinere kunstig intelligens og samtalemarkedsføring.

 2. Dropp brede kundesegmenter
  Innhold må treffe direkte på mitt behov og mine ønsker som individ. Undersøkelser viser at så mange som 80 % av forbrukere med større sannsynlighet vil foreta et kjøp når merkevarer tilbyr personlige opplevelser. Det betyr at vi må våge å gå litt bort fra de brede kundesegmentene og den brede målgruppetankegangen vi tidligere har hatt.

 3. Innhold i den «lange halen»
  Internett er fylt opp til randen av intetsigende og generisk innhold, og det er lite som skiller innholdet fra ulike merkevarer. Når flere og flere hiver seg på og publiserer samme type innhold, blir det også vanskeligere å nå opp organisk med tilhørende søkeord. Samtidig vet vi at det gjøres milliarder av søk på Google hver eneste dag – og av disse søkene har over 15 % aldri tidligere blir søkt på (ifølge Google selv). Dette beviser igjen at behovet for unikt innhold er større enn noen gang.

 4. SoMe-SEO
  Vi kommer også til å se at optimalisering av søkeord på SoMe-kanaler blir viktigere og viktigere. Stadig flere, og da spesielt unge, bruker TikTok og Instagram som kanaler de søker etter innhold. Så sørg for at du optimaliserer både profil og innlegg etter søkeord du ønsker å bli funnet på.

 5. Podkast? Hørt på makan!
  Antall folk som lytter på podkast øker jevnt og trutt. I følge nyere statistikk er det anslått at verden når hele 504,9 millioner podkastlyttere innen utgangen av 2024. Blant annet er live-podkaster, podkaster der man samhandler med publikum i sanntid, en trend vi kommer til å se mer, kan vi lese i en artikkel skrevet av Podcastle.

 6. Talesøkoptimalisering
  Stadig flere bruker talesøk. I 2017 var det 79,9 millioner talesøkbrukere på verdensbasis, mens i 2023 var det hele 125,5 millioner brukere. For å gjøre innholdet ditt lett tilgjengelig, bør du derfor justere SEO-strategien din etter måten folk snakker på. I motsetning til tekstsøk, er talesøk nemlig mer tilfeldige, konverserende og ofte grammatisk ukorrekte.

 7. Me, me, memes
  Innholdstrøtthet er ekte. Med internett overfylt med informasjon, er det lett å føle seg overveldet, noe som igjen fører til at vi overser innhold som krever at vi må konsentrere oss. Som et resultat trekkes vi mer og mer mot det morsomme, lette og relaterbare innholdet.

  Memes har blitt en effektiv måte for merkevarer å adressere kundefrustrasjoner og vise hvordan produktene deres er løsningen på livets problemer. I følge en studie utført av NYU har memes en 60 % høyere organisk rekkevidde en annet visuelt innhold. 


 8. Interaktivt innhold
  Folk ønsker å bli hørt, og interaktivt innhold oppfyller dette ønsket. Polls og spørreundersøkelser oppmuntrer til aktiv deltakelse og toveis-dialog. Og ikke bare øker det engasjement, men det gir også verdifull innsikt om målgruppens preferanser og atferd. 

Vil du snakke med oss om innhold eller trender? Ta kontakt på hei@hyper.no!