Hva er Consumer Stories?

En rapport fra Opinion som tar for seg Megatrender, forbrukerhistorier og trender i det norske markedet. Basert på både kvalitative og kvantitative studier. Oppdateres årlig og lanseres i ny utgave hvert år i januar/februar i forbindelse med et halvdagsseminar. Rapporten inneholder tre hovedeler

  • De 10 viktigste nye trendene
  • Metatrender
  • Forbrukerhistorier, derav navnet Consumer Stories


De 10 viktigste nye trendene

Opinion med Ole Petter Nyhaug i spissen har plukket ut det de ser som nye trender av året. Flere er hva vi ville kalt minitrender.

Ting som skjer i markedet nå og som vi ikke er sikker på vil vare i flere år. Ofte er det symptomer på megatrender. En av dem er Digital metthet som en motreaksjon mot digitaliseringen av livene våre.

7 av 10 sier vi har mistet noe på veien i det digitale samfunnet. Nytt i det siste er at også de unge, og spesielt gutta, uttrykker et ønske om å logge av og å være mer sosiale.

En annen trend er Livsdoping. Livet, humøret, kjærligheten, energien og kreativiteten skal helst være på topp hele tiden. Vi føler vi ikke lenger trenger å akseptere livets nedturer eller aldring. Flere er nå åpne for medisinsk, kjemisk og teknologisk hjelp. Samtidig opplever vi en økende nysgjerrighet og akseptert bruk av lykkepiller, hormontilskudd, psykedelia, cannabis for deres forebyggende effekt.

Se metatrendene, forbrukerhistorier og vår konklusjon om det er verdt pengene.