Påsken var rett rundt hjørnet og en av årets største kampanjer var planlagt og så og si klar til å gå på lufta. Så kom korona og unntakstilstanden. Meldingen om at ferier, planlagte sammenkomster og hytteturer blir avlyst gjorde at årets påskekampanje måtte endres – og det lynkjapt!

Snuoperasjon
På 3 dager lagde vi et nytt kampanje-konsept, tilhørende kommunikasjon, identitet og en helt ny reklamefilm. Konseptet “Mye å finne på!” samlet alle ARK sine produkter i et digitalt univers som både aktiviserte og underholdt barn og voksne. For oss handlet det som alltid om å treffe situasjoner som folk flest er opptatt av, med relevante løsninger. Konseptet ble spredd ut i flere kanaler som TV, online TV, sosiale medier, display annonser og radio.

Interessen for budskapet var merkbart høyt da vi fikk resultatene fra Youtube: 46% ser hele 20 sekunder, altså hele filmen.

Konseptet ble etter kort tid utvidet fra det generelle til det mer spesifikke: “Mye å finne på i påsken!” med ny film på online TV, sosiale medier og display annonser.

ARK Bokhandel er en destinasjon for bøker, nyttig kunnskap, tegne- og malesaker, leker og ikke minst spill og puslespill. Med andre ord: ALT du trenger for å fylle den nye hverdagen med både det som bare er for gøy og det litt mer meningsfulle.

60% av trafikken i mars var digital!
Konseptet ble støttet med kommunikasjon om og tilrettelegging for alternative kjøpsmuligheter som Klikk&Hent og Rett Hjem-leveringer.

Spill og puslespill kategorien økte med 455% mot ifjor. Tegne- og malekategorien har vokst med 55%. Kundetrafikken totalt har økt med 14% mot fjoråret, litt ned i fysisk butikk og opp med 72% på nettbutikken. I mars var 60% av trafikken digital.

Som følger av alle aktivitetene i både betalte og eide kanaler er det nå 32% som nevner “ark.no” først, fulgt av neste kjede på 14%. Dette gjør ARK.no mer enn dobbelt så stor som neste kjede i folks hoder! (Norstat, webbus, uke 20 2017, uke 4 2020 og uke 13 2020)

Tilbakemeldingen fra kunden er; “OK, så har vi litt flyt med produktene vi selger i disse tider, men dæven døtte det er bra jobbet!!