Det mest spennende som skjer nå er kanskje den utrolig raske veksten for TikTok. De er på full fart mot en million nordmenn med profil. 14% av oss bruker nå TikTok daglig, med klar overvekt av yngre brukere. Fremdeles er avstanden stor opp til Facebook, Snapchat og Instagram med henholdsvis 65%, 43% og 39% av daglig bruk i Norge.   
 
 
Mer av annonsepengene til sosiale medier 
Sosiale medier omsetningen via mediebyråer vokste i fjor med utrolige 47% til over 1,2 milliarder kroner.  Kristian tror på videre vekst i år, men da med mer moderate prosenttall.  
 
Veksten for Snapchat er fremdeles sterkt. Her er det nå bare noen måneder til du er avhengig av en bedriftsprofil for å annonsere på Snap. Har du enda ikke det og usikker på hvordan du bør gå frem er gode rådgivere hos dentsu-byråene klare og ivrige til å hjelpe.  
 
 
Egne data og bredere målgrupper viktigere 
Kristian gir en stor tommel opp til alle som har vært flinke til å lovlig og godt samle kundedata via for eksempel effektive kundeklubber. Nå gjelder det å bruke data herfra til å bygge gode segmenter digitalt som skal få, eller kanskje skjermes for, annonsering. Så egne data blir viktigere og viktigere når vi snart ikke lenger kan bruke tredjeparts-cookies for å spore brukeratferd på tvers av nettsteder. Conversion API og Server-side tracking blir også trukket frem som et viktig element for effektiv måling i tiden fremover. 
 
Den nye cookie-virkeligheten er også en stor utfordring og mulighet for annonse-algoritmene til de sosiale mediene. Klarer Facebook, Snap og TikTok å «selv» finne frem til de riktige målgruppene når det skal annonseres sydenturer, barnevogner eller abonnement på Vi over 60? Kristian har tror på å oftere starte bredt med annonsering og la algoritmene jobbe. Men det krever årvåkenhet, at man følger med og lærer.  
 
 
God kundeservice krever sosiale medier 
Det har vært en krevende tid for mange annonsører. Logistikkutfordringer gjør at varer kanskje ikke kommer frem i tide. Høye priser generelt og strømpriser spesielt kan gi misfornøyde kunder. Da er sosiale medier avgjørende av tre grunner: Som en lytte-kanal, som en informasjonskanal og ikke minst som en responskanal.  
 
Er du god på å bruke sosiale medier rett kjenner du kundene dine bedre, kan nå de med gode budskap før de blir sure og ikke minst redusere sakene til kundeservice på e-post og telefon ved å svare kjapt i sosiale medier. 
 
Slett ikke alle virksomheter er proffe nok til å utnytte sosiale medier til god kundeservice, mener Kristian. 

 
Finn alle episodene av Marketingpodden 
I siste utgave av Marketingpodden hører du også Kristian snakke om blant annet Metaverse, mobilkamera, sosial shopping og video. Alle episodene av Marketingpodden finner du her.