På bildet ser du Sara Viken Løvhaug (t.v.) som mottok prisen som Årets Talent under Analysedagen 2021 fra Rachel Øverås, styreleder i Strategi- og Analyseforeningen (foto: Arild Sæle).

Utdelingen til Sara er historisk. Tidligere har prisen typisk gått til ansatte i de rene analysebyråene og andre dedikerte analysemiljøer. For første gang tok Sara prisen med hjem til et mediebyrå. Det tror slett ikke sjefen hennes, Yngve Karlsen, er tilfeldig.   

Stor satsing på analyse i hele dentsu
- Vi har nå et  20-talls ansatte som jobber med forbrukerinnsikt, effektmåling, webanalyse og økonometrisk modellering for å skape innsikt for våre kunder. Vi dekker svært mange av behovene kundene våre har for innsikt, forteller Yngve Karlsen som er leder for dentsus innsiktsmiljø.

Innsiktsmiljøet jobber sammen med alle byråene i dentsu som Carat, iProspect og RED dentsu X ut mot byråenes annonsører. Yngve mener at nivået på klok innsiktsbruk hos norske annonsører nå øker, og at noen store og sjeldent dyktige leder an.

NorgesGruppen imponerer
- Vi er så heldige å få jobbe med store, viktige annonsører som sørger for at vi hele tiden må utvikle oss. Jeg har jobbet særlig tett med NorgesGruppen og kjedene der som MENY, KIWI og SPAR, sier Sara. - Der føler jeg virkelig at vi er tett på og at det vi leverer fra merkevaretrackere og kampanjetester til driveranalyser virkelig blir nyttige i våre diskusjoner med kundene. Derfor ble jeg veldig glad da MENY fikk annonsørprisen under Mediaforum og begrunnelsen var at de har transformert sin markedsføring til å bli mer innsiktsbasert, data- og teknologidrevet. De har fokus på sine kunders faktiske kundeatferd og har deretter brukt denne kunnskapen til å skape en mer effektiv og relevant markedsføring totalt sett.

- Vi er svært glade i dyktige kunder, smiler Yngve. Han liker når dentsu proaktivt får muligheten til å bringe løsninger til torgs. - I tillegg til effektevalueringer, jobber vi nå mye med mer strategisk posisjonering, via kategoridrivere, tiltaksmatriser og distinkte merkevareelementer. Uansett innsiktsdesign, er det viktigste for oss å kartlegge konkurransefortrinn og skape forretningsresultater for våre kunder, understreker han.

Flere flinke folk søkes til dentsu
- Det er sykt gøy at denne prisen går til en i dentsu. Fagmiljøet her er sjeldent bra på flere fagfelt, ikke minst innen markedsanalyse. Jeg er sånn cirka 98,7% sikker på at det må være det aller beste i mediebyråbransjen, konstaterer Sara.

Og vi er klare for å vokse videre, avslutter Yngve. Nå trenger jeg enda flere på laget, så både neste års vinner av talentprisen og solide seniorer er velkomne til å ta kontakt. Jeg lover at de vil trives i det nye dentsu-house på Tulinløkka.