Amazon sier at 35% av deres inntekter kommer fra personaliserte anbefalinger. Det er rimelig mange milliarder dollar. Rekk opp hånden om du jobber i en norsk bedrift som er i nærheten? Det finnes nok en håndfull som har gode resultater. De fleste har ikke. Hvorfor er det slik? Og hva er veien dit? Her får du de fire vanligste snubletrådene og hvordan komme deg rundt.

"Jada, Amazon har svart belte i personalisering, men det går ikke hos oss. På noen år."

Den vanligste innvendingen er at hverdagen er kompleks, organisasjonssiloene mange og systemene snakker alt annet enn samme språk. Hvis de snakker i det hele tatt. Politikken rår, budsjettene barberes og tiden er ikke en gang knapp. Høres og føles kjent?

Hva er veien ut i lyset? De som lykkes starter ofte i det små. Ikke i det store. De ruller ikke i gang et tverravdelingsmessig, konsulentdrevet og altomfattende prosjekt med styreforankring og tre års horisont. De starter her og nå. Ikke med å kjøpe et nytt 360 graders kundesystem, men med noen enkle kommunikasjonsprosjekter som kan implementeres kommende kvartal – ikke neste tiår.

Det finnes alltid noe som kan personaliseres og gjøres relevant, uten store endringer. En enkel justering på kundeservice, en personlig epost etter siste kjøp, en mer relevant visning på websiden. Amazon startet der. Du kan også. 

Les resten av blogginnlegget her