Se filmen her: 
https://www.facebook.com/JURK.no/videos/2117829424900133/?permPage=1

I samarbeid med JURK - Juridisk Rådgivning for Kvinner har vi produsert en 360 film har vi publisert en film som tar opp et viktig tema på kvinnedagen, men også hvilken som helst annen dag.

– I anledning kvinnedagen ønsket vi å rekke ytterligere oppmerksomhet mot debatten som pågår rundt seksuell trakassering. Derfor har vi fått laget en film som setter seeren selv inn i rollen som offer for slik oppførsel. Hensikten med filmen er å skape en forståelse av hvordan seksuell trakassering kan føles, og å bidra til sunn debatt rundt forskjellige grader av seksuell trakassering på en arbeidsplass, forteller Frøydis Patursson i JURK (Juridisk rådgivning for kvinner).

JURK er opptatt av å få på plass en politikk som sørger for at det blir mindre seksuell trakassering i samfunnet, og på kvinnedagen i år har de valgt å prioritere #metoo som kampsak. 

I filmen befinner hovedkarakteren seg på en fest i regi av sin nye arbeidsplass. Med bruk av 360-graders kamera får publikum selv oppleve hvordan det kjennes å bli utsatt for uønsket oppmerksomhet fra kollegaer.

 – 360-graders film har en unik mulighet til å plassere seeren i den utsattes posisjon. Filmopplevelsen blir autentisk og emosjonsfremkallende, og formatet gir rom for en aktiv seer. Vår tanke var at seeren selv skal kunne problematisere egen evne til å registrere og reagere på seksuell trakassering, sier filmens regissør, Markus Odland.

Vil du være med å øke bevisstheten om hvordan seksuell trakassering oppleves? Del filmen!