Videoserier kan handle om alt mulig. Det kan være forklaringsvideoer, FAQ’s, intervjuer eller komplekse tema som vil være hensiktsmessig å formidle over tid og i forskjellige sekvenser. 

Det krever heller ikke omfattende ressurser.

  • Innspillingen kan gjøres samlet og klippes opp i en serie av filmer.
  • Investeringen per film vil være lavere, selv om det totalt sett vil kreve litt ekstra kapital enn ved bare en film.
  • Dersom det skal filmes over tid, kan man gjøre all research på forhånd, og benytte seg av samme omgivelser ved hvert opptak.
  • Det vil være en enklere redigeringsprosess, da filmene i mange tilfeller vil behandles på samme måte.
  • Du slipper å lage nytt innhold hver dag.

VIDEOSERIER BYGGER TILLIT OVER TID

Internett er et kaotisk sted. Det florerer med podkaster, bloggposter og artikler. Som markedsførere, kan det være vanskelig å få folk til å komme tilbake for mer. Ved bruk av episodisk innhold eller en serie videoer om samme tema, kan bedrifter og brands levere et konsekvent budskap. Ettersom video i dag er et av de mest engasjerende mediene i formidling av komplekse eller følelsesmessige budskap, kan ma på denne måten bygge tillit og relasjoner med målgruppen over tid. En kan også lære etterhvert som man produserer, og dermed få en større forståelse av sin målgruppe.

 
LEDER SEERE VIDERE I KUNDEREISEN

De fleste ser på TV serier, enten det er Game Of Thrones, Handmaid's Tale, Breaking Bad eller Grey's Anatomy. Felles for disse seriene er at publikum ønsker å se mer etter endt episode. Ofte avsluttes episoder med frustrerende cliffhangers eller ubesvarte spørsmål. Dette betyr ikke at bedrifter skal lage spillefilmer eller dramaserier, men det er en effekt som kan brukes i markedsføring. På samme måte som i TV serier, kan man gjennom markedsføring vekke seeres nysgherrighet. Eksempler på hvordan man kan opprettholde seernes interesse for videre engasjement, kan være at videoen slutter med hva som diskuteres i neste film, teasers, bloopers, behind the scener etc. En annen, og kanskje mer relevant måte å engasjere nytt publikum, er at man ikke forteller alt i filmen. Derimot ønsker man å lede de videre i kundereisen til for eksempel nettside og møtebooking. 

 

Les hele artikkelen her.