Bedrifter er også mer og mer avhengige av en høy grad av tillit, fordi vi i økende grad identifiserer oss med de merkevarene vi velger å være en kunde av.

Både Hans-Petter Nygård-Hansen og Marius Karlsen har lang fartstid, høy innflytelse og en høy grad av tillit blant de som jobber i medie- og kommunikasjonsbransjen. På troféhyllen kan de vise til priser som en av ‘Norges mest innflytelsesrike på nett’ (2017), en av ‘mediebransjens mest interessante stemmer’ (2017) og ‘Årets Sosiale Medier Fagmiljø’ (2018).

– Gjennom det arbeidet vi gjør med Mediapuls ser vi virkelig at tillit er en trend som stadig når nye høyder. Det er blant annet takket være en viss amerikaner, men også takket være de digitale og sosiale mediene vi er så opptatte av. Vi var nemlig veldig positive til digitale plattformer og sosiale plattformer til å begynne med. Vi både håpet og trodde at det ville desentralisere makten og demokratisere ordskiftet. Men konsekvensene vi ser nå er at det også har ført til at demokratiet står i fare, på grunn av falske nyheter, polariserende språk, propaganda og så videre. Derfor blir tilliten – det å skape tillit gjennom journalistikk, blant annet – stadig viktigere, forteller Hans-Petter Nygård-Hansen.

Bedriftene må henge med for å bygge relasjoner!

Det er mange trender og endringer som foregår i samfunnet vårt der publikum sitter i førersetet, og bedrifter må jobbe for å henge med. Det er ikke noe nytt at video er en økende trend og kommunikasjonsform, men Hans-Petter mener at måten vi konsumerer video på mobilen vår har revolusjonert nærhetsforholdet mellom kunde og bedrift.

– De fleste av oss sitter med mobilen tett opptil ansiktet, hvilket gir bedrifter en mulighet til å komme enda tettere på publikum enn før. De fleste av oss ser forsåvidt aller mest video i høydeformat, mens de fleste videoer fortsatt produseres i breddeformat. Her har bedrifter en lang vei å gå, men også et stort potensiale til å komme nærmere kundene sine, sier han.

Hans-Petter mener at vi er inne i en slags renessanse, der overgangen fra horisontal-video til vertikal bare vil øke og øke. Han forteller at de som bruker lengst tid til å ta dette innover seg er bedriftene – publikum har bestemt seg for dette for lenge siden.

Premissene for hvem som bestemmer har flyttet seg fra store virksomheter til massen som man ønsker å nå. Hans-Petter og Marius er enige om at måten vi konsumerer innhold på uten tvil kommer til å fortsette å endre seg i fremtiden. Derfor er det viktigere enn noen gang for de som jobber med å produsere innhold å vise endringsvilje, og tilpasse seg nye brukervaner, for ikke å henge etter.

De to kompisene og podkastvertene mener at vi bare har sett starten på nye plattformer og nye måter å kommunisere til målgruppen vår på.

Les hele artikkelen her.