Hvor vi var

Kripos/Politiet opplever mange saker der ungdom sender nakenbilde til noen de stoler på, men at bildet likevel spres videre. Det er ulovlig, og en stor påkjenning for de som rammes. Mange ungdommer er redde for å si ifra når bilder spres. Kunnskapsnivået er lavt, og det er stor usikkerhet rundt temaet.

Hvor vi skulle

Kripos/Politiet ønsker å bremse og stanse utviklingen! Målet er å gi elevene og foreldrene økt bevissthet og kunnskap om temaet og sette dem bedre i stand til å ta gode valg og håndtere situasjoner som oppstår.

Hva vi gjorde

Atyp har utviklet et interaktivt undervisningsopplegg basert på en 15 minutters kortfilm. Her møter vi Kaisa, en 15 år gammel jente som opplever sitt verste mareritt. Konseptet «Delbart?» inneholder også filmversjoner til annonsering i sosiale medier, plakater, brosjyrer og digitale hjelpemidler for barn og unge som mottar uønskede bilder eller henvendelser.

Hva vi oppnådde

I 2020, to år etter lanseringen, ser vi en tydelig endret adferd: Færre ungdommer deler nakenbilder av seg selv enn tidligere. En bekymringsfull utvikling er ikke bare bremset – den er snudd.