Denne våren rydder TV 2 plass for en hel rekke nysatsinger, inkludert «Mitt Dansecrew», «En kveld hos Kloppen», «Dropped – Heltenes kamp», «Tjukken og Lillemor», «Fjellflørt», «Alt er lov», «Matkontrollen», «Norges Hagemester», den store dramaserien «Frikjent» og et nytt panelshow med Einar Tørnquist, Morten Ramm og Sigrid Bonde Tusvik. For første gang skal også TV 2 vise «Robinsonekspedisjonen».

- Jeg føler vi har et spenstig vårskjema der vi i tillegg til noen av våre største publikumssuksesser denne gang satser på mye nytt. Flere av de nye programmene er dessuten konsepter som TV 2 har utviklet sammen med norske produksjonsselskaper. Det er noe vi er veldig glade for, og som vi synes er ekstra spennende, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Les også: TV 2 lanserer ny tv-kanal

I «Mitt dansecrew» skal åtte kjendiser få tildelt hvert sitt dansecrew som skal konkurrere om å gjennomføre de mest imponerende danseoppvisningene. Stian Blipp leder showet.

I «En kveld med Kloppen» inviterer Solveig Kloppen i hvert program tre kjendiser hjem til seg for å lage mat og skape god stemning. Kloppen dukker også opp i «Alt er lov», der seks deltakere på to lag skal konkurrere i selskapsleker, utfordringer og improvisasjon.

Dag Otto Lauritzen leder «Dropped – Heltenes kamp» der ti norske idrettskjendiser med bind for øynene blir plassert ut i villmarken og må finne veien tilbake til sivilisasjonen.

Christer Falck leder igjen «Robinsonekspedisjonen», som ble kuppet av TV 2 tidligere i høst.

I «Fjellflørt» er det turfolk som skal spleises når programleder Gunhild Dahlberg skal bistå tre turglade, single mennesker i å finne sin livsledsager.

Truls Svendsen får nye oppgaver å bryne seg på i «Tjukken og Lillemor», der han sammen med Cecilie Skog skal gå på ski over Grønland.

I «Norges hagemester» skal programleder Eli Kari Gjengedal kåre Norges flinkeste hage-entusiaster, og i «Matkontrollen» går Solveig Barstad matvarebransjen nærmere i sømmene.

Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen i dramasatsingen «Frikjent», om en mann som vender tilbake til hjemstedet 20 år etter at han ble frikjent for drapet på ungdomskjæresten.

I tillegg blir det mer «Hver gang vi møtes», «The Voice», «Senkveld med Thomas og Harald», «Tid for hjem», «Vårt lille land», «TV 2 hjelper deg», «God kveld Norge», «God morgen Norge», «Norges Grillmester» og «Hotel Cæsar».