Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

I forrige uke skrev Kampanje at mye tydet på at det gikk mot en avklaring rundt eierskapet i C More, og at Bonnier ville ta full eierkontroll. I dag, fredag før sommerfreden senker seg over mediemarkedet, har Bonnier og Telenor omsider blitt enige om det videre eierskapet i betal-tv-selskapet. Det svenske mediekonsernet bekrefter i formiddag at det kjøper ut Telenors post på 35 prosent og blir dermed eneveldig på eiersiden i det mye omtalte betal-tv-selskapet.

- Vi får full handlingsfrihet
- Ved å ta over som eneeier får vi nå full handlingsfrihet i vårt arbeid med å finne en best mulig struktur og retning for C More fremover, og for å komme opp med en optimal måte å utnytte og utvikle C More sin veldig sterke portefølje av rettigheter. Det vil være oppgaven for vår nye daglige leder, Manfred Aronsson, sier Casten Almqvist, styreleder i C More og tv-sjef i Bonnier, i en pressemelding.

Bonnier-eide TV4 kjøpte C More, daværende Canal+, for tre milliarder kroner i 2008, og Telenor har eid 35 prosent av selskapet siden 2009. Bonnier oppgir ikke hva de har betalt for aksjene, men C More-konsernet har gått med dundrende underskudd de siste årene og akkumulert de siste fire årene ha tapene kommet opp i nesten 700 millioner kroner og selskapet fortsatte å tape penger i 2013. Da eieren TV4 la frem tallene for 2013 tidligere i år, het det i resultatrapporten at «C More fortsetter å gå med tap, mye på grunn av utfordringer i Danmark og Norge».

Tapte stort på C More
C More har vært en økonomisk hengemyr for Telenor. Betal-tv-selskapet har slitt tungt i kampen om betal-tv-kundene etter at TV 2 stakk avgårde med Premier League-rettighetene i 2010. Det rammet norske Telenor, som skrev ned hele aksjeverdien på 800 millioner kroner til null. Først ble verdiene skrevet ned med 538 millioner kroner i andre kvartal i 2012 og i årets andre kvartal ble ytterligere 311 millioner skrevet ned.

Det var mer optimisme å spore i 2010.

- Imperiet slår tilbake, sa daværende toppsjef i Canal+ Norden (nåværende C More), Jonas Eriksson, til Kampanje 11. mai 2010. Han siktet til at Canal+ skulle kjempe hardt for å beholde betal-tv-kundene etter at de hadde tapt Premier League-rettighene til TV 2. I morgentimene samme dag ble det kjent at Bonnier knyttet enda tettere bånd til TV 2-rivalen Telenor, som overtok 35 prosent av C More Entertainment gjennom kjøp av aksjer og en rettet emisjon. Telenor la 787 millioner svenske kroner, i tillegg sportsrettigheter til tv, i potten. Til sammen utgjorde verdiene rundt 1,1 milliarder kroner.

Siden den gang har millionene rent ut av selskapet.

Les mer: C More-tap rammer Telenor

- Ting har stått stille
Manfred Aronsson ble i forrige uke ny toppsjef i C More og begynner i sin nye jobb i august.

- Man må ha en plan om å utvikle selskapet. Akkurat nå har jeg en følelse av at ting har stått stille, sa den nye C More-sjefen til Kampanje i forrige uke.

Les også:  Aronsson: - C More har vært i limbo

Les også: Angrer ikke på milliardkjøp