I dag må selskaper gjøre mer for å imponere kundene sine digitalt, og de krever x-faktorer som for eksempel personalisering. Ifølge en rapport fra McKinsey (1) forventer 71 % av forbrukerne personalisering gjennom hele deres digitale opplevelse. Kunder presser bedrifter til å bruke teknologi for å levere bedre opplevelser.

For å kunne møte det behovet kunden har til personaliseringen, handler det om at bedriften må forstå kundene på et mer personlig nivå. Ofte er det verktøy som Google Analytics og Hotjar som brukes for å kunne forstå kundeatferden på hjemmesiden. Det er imidlertid ett verktøy som ofte blir oversett, nemlig søkemotoren inne på hjemmesiden. Dette er den eneste plassen hvor kundene skriver med sine egne ord hva de leter etter – de snakker direkte til deg!

Hvorfor er dette et problem?

Søk er en del av kundeopplevelsen, og bør anerkjennes som et essensielt verktøy for å forbedre din digitale tilstedeværelse. Ifølge Salesforce (2) forventer 56 % av kundene å finne det de trenger fra et selskap med tre klikk eller mindre. Leverer du ikke på dette, kan du stå i fare for å miste konverteringer til en konkurrerende hjemmeside.

Søk skal levere relevante resultater raskt, men det skal også gi en skreddersydd opplevelse. 67 % av besøkende blir frustrerte når personalisering ikke skjer (1). Hvis 3 av 5 kunder er misfornøyde når de opplever manglende personalisering, er det stor sannsynlighet for at de ikke kommer tilbake. Så hvordan kan bedrifter bruke nettstedsøket sitt til å øke personaliseringen, forbedre kundeopplevelsen og sørge for at kundene finner det de leter etter?

Optimalisering for personalisering

SocialMediaToday mener at forbedring av søkemotoren er en strategi selskaper kan bruke for å skape en mer personlig relasjon og hjelpe kundene når de er på hjemmesiden (3). Dette inkluderer å optimalisere resultatene av hyppige søk og presentere dem på en måte som gjør det mulig for kunder å finne informasjon enkelt. Cludo er et SaaS-selskap som tilbyr et intelligent nettstedsøk hvor vi hjelper organisasjoner som Visma, Tripletex og Lillestrøm Kommune med å møte utfordringer som:

  • Lite eller ingen kontroll over søkeopplevelsen.
  • Manglende evne til å gi relevante resultater.
  • Mangel på innsikt i hvordan kunder interagerer med søket ditt.


Det som gjør en løsning som Cludo annerledes er at du samarbeider med en gruppe søkeeksperter. En del av produktet er at vi bruker vår kunnskap og erfaring til å konsultere deg gjennom hvordan vi kan sikre at kundene dine finner den riktige informasjonen, gjennom vår gratis support. Din Customer Success Manager vil sammen med deg sette opp mål og sørge for at vi forstår hvordan vi kan nå dem. Når det er sagt, vet vi at markedsførere og web managere har mange verktøyer de jobber med fra dag til dag. Derfor har vi laget en løsning som er enkel å implementere, og som gjør jobben for deg ved å bruke AI og maskinlæring for å forstå kundeatferden og gjøre endringer basert på denne informasjonen.

Kundenes forventninger viser at dagens bedrifter må tilpasse den digitale reisen når det gjelder å være mer transparent, kvalitetsmessig, nøyaktig og personlig. Cludo sin søkeløsning gjør jobben for deg med å sikre at kunder finner riktig informasjon, slik at de får en bedre kundeopplevelse.

Ønsker du en gratis vurdering av søket ditt og få tips til hva du kan gjøre annerledes?

Les mer og ta kontakt med Cludo her!


Kilder:

  1. McKinsey & Company, The Value of Getting Personalization Right-or Wrong-is Multiplying, https://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/the-value-of-getting-personalization-right-or-wrong-is-multiplying
  2. Salesforce, What Are Customer Expectations, and How Have They Changed?, https://www.salesforce.com/resources/articles/customer-expectations/
  3. 3. SocialMediaToday, The Importance of Self-Service Customer Support in the Social Era, https://www.socialmediatoday.com/social-business/importance-self-service-customer-support-social-era