Med Rema 1000s nye reklamefilm om smarthus har diskusjonen om smarthus og digitale stemmeassistenter virkelig tatt fyr. På Kampanjes store konferanse «Media Business 2018-2022 – Trust, Technology and Transformation» onsdag i neste uke kommer Google for å fortelle om den nye talerevolusjonen som alle nå går og venter på, og som kommer til å endre hverdagen vår.  

Men selv om Rema 1000 drar det vel langt med sin teknologihipster som går på smell i døra etter et tannlegebesøk, vil hverdagen endres med de nye stemmeassistentene.

- Jeg hører ekstremt mye mer på musikk. De digitale assistentene er kompatibel med flere strømmetjenester for tv, film, musikk og underholdning og ved å koble den mot Spotify har jeg blitt ekspert på å finne spillelister som passer til enhver anledning. Jeg er også veldig glad i morgenrutinen jeg har lagt inn, som hver dag gir meg nyheter fra utvalgte medier, værvarsel og kalenderoppdatering, sier Ingrid Dynna i Google Norge til Kampanje.  

Hun kommer til «Media Business»-konferansen sammen med Siri Børsum for å fortelle om hvilke muligheter overgangen fra tekst til tale kan by medier og merkevarer.

- Det viktigste for meg er hvordan den er blitt en «time saver». Jeg snakker med den hver morgen om hva som er på kalenderen min, hvor lang tid det tar å komme på jobben. Om det er mye kø eller når neste trikk går. Også får jeg siste nytt, men foreløpig kun nyheter fra UK ettersom vi ikke har lansert på norsk enda, sier Børsum.

- Er norske medier og merkevarer forberedt på det mange omtaler som en revolusjon?

- Det er veldig viktig å huske på at vi er helt i startgropa og på nybegynner stadiet. Norske medier og annonsører er veldig nysgjerrige med et positivt fortegn. Noen er allerede godt i gang med å utvikle og teste. Min personlige oppfattelse er at de er veldig mye mer på ballen nå enn da smarttelefonen gjorde sitt inntog for litt over et 10 år siden, sier Børsum.

- Blir Google Home en av de største satsingene til Google i Norge i år?

- Dette er den største produktlanseringen vår siden vi fikk YouTube på norsk i 2013, sier Dynna.

På Media Business skal Dynna og Børsum delta sammen med foredragsholdere fra både PWC, Boston Consulting Group, DNB og Berkeley-universitet i USA. I tillegg vil konferansen som arrangeres for syvende året på rad også ta den store tillitsdebatten med Arctic-gründer Jon Gunnar Pedersen, Dagbladet-redaktør Alexandra Beverfjord og skribent og samfunnsdebattant, Kjetil Rolness, om hvem som vinner kampen om brukerne, pengene og sannheten.

- Når kommer Google Home på norsk?

- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves… og jeg kan love at den kommer om ikke lang tid, i hvert fall innen utgangen av året, sier Børsum.

Du kan lese mer om Kampanjes store medie- og teknologikonferanse her.