Fiske- og bioteknologiselskapet Aker Biomarine skal utvikle et krillprodukt rettet mot et av verdens beste e-sportlag, Heroic. Laget samlet tidligere i år inn 150 millioner kroner fra norske investører for å gjennomføre Norges mest ambisiøse satsing på e-sport. 

Fiske- og bioteknologiselskapet Aker Biomarine skal utvikle et krillprodukt rettet mot et av verdens beste e-sportlag, Heroic. Laget samlet tidligere i år inn 150 millioner kroner fra norske investører for å gjennomføre Norges mest ambisiøse satsing på e-sport. 

Gjennom samarbeidet skal nå Heroic, som er rangert som nummer fem i verden, skjerpe kropp og sinn ved hjelp av krill-kapsler.

- Underveis i spillene må man ta raske og kalkulerte valg, det krever et skjerpet sinn. Vi har ikke blitt blant de beste i verden bare ved å sitte foran skjermen, det ligger mye bak topprestasjonene akkurat som i annen idrett. Vi tenker helhetlig, på fysisk trening, kosthold, søvn og det sosiale livet. Alt henger sammen, sier Joachim Haraldsen, grunnlegger av Omaken Sports og daglig leder i Heroic.

- Et spennende selskap
Han forteller at e-sport på toppnivå stiller «store krav til høy konsentrasjon og mental kapasitet fordi det er lange og krevende spill som går over flere dager» og at det er blitt økende oppmerksomhet på fysisk- og psykisk helse innen bransjen de siste årene.

Nå vil Aker Biomarine, sammen med Heroic, utviklet et krillprodukt rettet mot e-sportsutøvere.

- Aker Biomarine er et spennende selskap som gjør mye innen forskning og har ambisjoner om å forbedre folkehelsen uten at det går på bekostning av planeten. Dette går godt overens med våre egne tankesett om en god og sunn balanse når man utvikler spillere som skal konkurrere på toppidrettsnivå, sier Haraldsen.

Les også: Går fra arkitekturopprør til e-sport: - En bransje i utrolig vekst

- Fantastisk god match
Administrerende direktør i Aker Biomarine, Mattis Johansen sier at selskapet lenge har sett på muligheter for å innta e-sportsmiljøet.

- Denne bransjen har vært i enorm vekst de siste årene og er et utrolig spennende område for oss å gå inn i. Flere hundre millioner seere strømmer ulike grener innenfor e-sport hvert eneste år, interessen er enorm, sier Johansen og fortsetter:

- Heroic representerer en ny og helt unik målgruppe som har sterke preferanser når det kommer til valg av kanaler for underholdning og kjøp av produkter. For å nå ut til denne målgruppen må vi gå utenfor boksen, tenke stort og ikke minst velge riktige samarbeidspartnere, sier Johansen.

Han tror det kan ligge store muligheter i samarbeidet med e-sport-laget.

- For oss er samarbeidet med Heroic en fantastisk god match. Dette er en form for sport som krever mye mental kapasitet og vi ser store mulighet til å kommunisere viktigheten av en god og sunn livsstil, både mental og fysisk, til denne målgruppen. Vi vet at omega-3 fra krill er viktig for god hjernehelse. Vi ser fram til å sette fokus på dette sammen med Heroic og se på muligheten til å utvikle et helt unikt produkt, sier Johansen.

Heroic deltar i skrivende stund i PGL Major Stockholm. Laget konkurrerer mot 23 andre lag om tidenes premiepott på to millioner dollar. Om lag 17.000 tilskuere følger mesterskapet fra arenaen i Stockholm.

Se Heroics reklamefilm her: