Polaris Media selger sin Finn-andel på 9,9 prosent til Finn.no. Det ble klart fredag morgen.

- Det er en spesiell dag. Vi har vært med på reisen siden dag én, en reise som har vært helt fantastisk og som det har vært artig å følge med på, sier konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch. 

Markedsplassen ble i 2000 etablert av regionavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Adresseavisen, som en felles satsing på nettbaserte rubrikkannonser.

- Markedsandelen har gått fra null til å bli norgesledende, sier Koch.

Les også: Selger seg ut av Finn.no - priser aksjene til 2,5 milliarder

- God timing
I dag ble klart at mediekonsernet selger sin andel av markedsplassen til Schibsted for 2,5 milliarder norske kroner. Transaksjonen gjennomføres ved at Polaris tenger seg for B-aksjer i Schibsted i en rettet emisjon.

- Det er enormt imponerende hvordan Finn har utviklet seg, og Schibsted har gjort en strålende jobb med å utvikle selskapet videre, sier Koch og fortsetter:

- Vi følte det var riktig å selge nå. Det var god timing. Vi har vel ventet på at Schibsted skulle kjøpe posten. Vi hadde ikke tenkt til å ta første steg, så det var noe vi ventet på, sier Koch.

Konsernsjefen er samtidig godt fornøyd med at eierandelen blir byttet inn med aksjer i Schibsted.

- Finn vil fortsatt være det største og viktigste selskapet i Schibsted Marketplaces. Samtidig har vi fått en ny post som vi har tro på, og som jeg tror kan bli spennende. En post som vi kan styre litt mer selv og på en annen måte, sier Koch.

Får rundt 700 millioner i utbytte
Gjennom aksjeposten i Schibsted vil Polaris også få en del av det ekstraordinære utbytte som blir delt ut som følge av Schibsteds salg av rubrikkselskapet Adevinta. Koch spår at de vil få rundt 700 millioner kroner «om ikke altfor lenge».

- Det skal vi bruke til å nedbetale gjelden vi har på 629 millioner kroner og få den ned til null, sier Koch.

- Hva vil det bety å få betalt ned gjelden?

- Det betyr at vi slipper å betale renter og avdrag. Vi har ikke så mye gjeld, men den er likevel grei å bli kvitt.

- Hva tenker du om verdien på 2,5 milliarder koner?

- Vi mener at den er god, vi hadde jo ikke solgt om vi ikke mente det. Vi har tidligere verdsatt den til tre milliarder, men så selger vi med likviditetsrabatt. Vi har fått gode tilbakemeldinger på salget og er godt fornøyd med det, sier Koch.

- Noen ganger er det fornuftig å si nei
Dette er ikke første gangen Polaris har blitt spurt om de ønsker å selge sin andel i Finn.

- Forrige gang vi ble spurt var i 2008. Da var tilbudet på 532 millioner kroner, så det har vi tjent på. Noen ganger er det fornuftig å si nei også, sier Koch og fortsetter:

- Timing har vært viktig for oss, og nå er timingen riktig, forteller Koch og påpeker at både Schibsted og Polaris er selskaper i utvikling.

- Men nå blir dere aksjonærer i Schibsted. Har du forslag til et fornuftig navn på det nye selskapet?

- Nei, jeg har ikke det. Men vi blir fjerde største aksjonær, ja. Det er en sterk posisjon, så vi får se hva som skjer videre der. Men navn, det har vi ikke tenkt på, sier Koch.