Det norske oppstartsselskapet Hyre tar sikte på å gjøre for bilutleiemarkedet det Uber har gjort for taxinæringen, eller det Vipps har gjort for vennebetaling. Med hjelp av én enkelt app og noen få tastetrykk, skal man både få rask oversikt over hvilke biler som er tilgjengelig, kunne inngå leiekontrakt og låse opp bilen. Bak selskapet står Møller Mobility Group, som er norsk importør av Volkswagen, Audi og Seat.

Akkurat nå befinner selskapet seg i en testfase, og for å være sikker på at merkevaren sitter, har man hentet inn bistand fra Schjærven Reklamebyrå og Unfold. Schjærven står bak Hyres første visjonsfilm, mens Unfold har laget logoen.

- Vi har vært inne i en fase der vi har forsøkt å finne ut hvem vi skal være og hvordan vi skal bli en tydelig stemme i markedet. Vi har startet helt fra bunnen, og har vært nødt til å finne oss selv før vi kunne bli en merkevare folk vil kjenne igjen og identifisere seg med. Den fasen er det Schjærven som har hjulpet oss med, sier Jon Harald Rønning, markedssjef i Hyre.

Håper på Vipps-effekt
Navnet hadde han imidlertid på blokka allerede før han møtte folka i Schjærven.

- Det var et navn jeg hadde med meg inn i prosessen og som vi fikk prøvd opp mot andre gode forslag. Det stammer fra den gamle definisjonen av hvordan nab betalte på båt. I dag bruker folk ordet når de snakker om å leie ting. Vi har sett på hvordan Vipps har blitt en naturlig del av dagligtalen, og vi ser for oss at det «å hyre» en bil også kan bli det, sier Rønning.

Ikke minst kan navnet fungere internasjonalt, mener markedssjefen.

- Større prosjekt enn antatt
Visjonsfilmen ble laget med mål om å tegne et bilde av hvordan fremtidens bilhold kan se ut; sømløst, fleksibelt og tilgjengelig rett fra mobilen.

- Det ble et større prosjekt enn vi hadde først hadde antatt, fordi vi måtte finne ut av hvordan vi skal kommunisere Hyre og hvordan vi kunne lage en visjonsfilm som ikke er for fjern og ikke for nær. Schjærven hjalp oss å holde fokus.

Filmen skal primært brukes i sosiale medier, og ettersom Hyre i første omgang begrenser sin virksomhet til Oslo, styrer selskapet unna tv-reklame.

- Hyre er et at de mest spennende konseptene vi har jobbet med den siste tiden, som vil få stor innvirkning på hvordan nordmenn benytter seg av bil. Vi gleder oss til lanseringen, og veldig fascinerte over at landets største bilimportør tør å være så framtidsrettet, sier kundeansvarlig i Schjærven, Kei Grieg Toyomasu.

Saken fortsetter etter filmen.

Pappa er målestokken
Selv om Hyre også retter seg mot en ung målgruppe, tenkte de annerledes da de plukket ut skuespiller til visjonsfilmen.

- Det var et bevisst valg å finne en karakter som ikke plasserte oss som en merkevare bare for de unge og hippe. Vi har vært opptatt av å lage en applikasjon som hvem som helst får til å bruke. Min målestokk har vært at dersom min far klarer å leie en bil gjennom Hyre, så har vi lykkes, sier Rønning.

- Har han klart det?

- Det har han heldigvis, ha ha. Vi har kommet langt, men vi har fortsatt langt å gå for å komme til en tjeneste som fungerer akkurat som vi ønsker.

Den lukkede piloten har i dag i overkant av 500 leietakere og målsetningen er å åpne tjenesten for alle med minimum 100 biler i Oslo.

- Nå tester vi ut funksjonaliteten og, ikke minst, at konseptet vårt og de fysiske boksene som er installert i bilene fungerer.

Sikter høyt:

Fremtidens bilutleie foregår i en app, og hvis Hyre får det som det vil, skjer det i denne.