I den nyeste episoden av Kampanjes podkastprogram «Professoren & Praktiker’n» er det byråleder Ørnulf Johnsen i det danske reklamebyrået &Co som er gjest. Programleder Lars E. Olsen, som innehar rollen som professor i podkasten som nå er ute med sin 75. episode, stiller spørsmålet om hvordan det går i reklamabransjen. ‘

- Hvordan er situasjonen i den internasjonale reklamebransjen, o’ store reklamemann, spør Olsen i åpningen av episoden.

- Det ble skrevet noen superinteressante artikler i Contagious i fjor som handlet om hvor dårlig det egentlig har gått i reklamebransjen de siste 25 årene. Det var litt av en omgang å ta inn over seg. Fakta er at vår bransje ikke har vokst og våre honorarer og timepriser vokser ikke og den eneste måten vi som bransje har hatt på å tjene flere penger og gjøre det bedre, er å løpe raskere. Det kan man se avtrykket av både i Norge og internasjonalt. Det er flere og flere som blir kortere og kortere, og det er også vanskeligere å få flere mennesker til å ønske seg til reklamebransjen. Den krever utrolig mye av deg og du får ikke alltid like mye igjen for det, sier Johnsen.

Hør Ørnulf Johnsen snakke om kreativitet, situasjonen i den norske og internasjonale reklamebransjen og hva han mener skiller norske og internasjonale byråer i den nye episoden av podkasten «Professoren & Praktiker’n»

- Temaet denne gangen er hvorfor det rent generelt går dårlig med reklamebransjen. Dette er ikke bare et norsk fenomen, sier Alf Bendixen som er «praktiker’n» i podkasten.

Bendixen som har jobbet lenge med reklame og markedsføring sier danske byråe historisk ikke vært spesielt gode.

- Da jeg jobbet i reklamebyrå på 1990-tallet og til 2004, så vi på danske byråer som desidert dårligst i Skandinavia. Nå er Norge dårligst og Danmark best. Noe har skjedd i Danmark og Ørnulf forteller om det i denne episode, sier Bendixen. 

På KampanjeTV kan du både se og høre den nye episoden av «Professoren & Praktiker’n».