Milliardærarving vil løfte frem kreative talenter - lanserer et helt nytt innholdsunivers

I samarbeid med kommunikasjonshuset Døgn, lanserer Gustav Magnar Witzøe en helt ny innholdsplattform.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Null47 er utviklet av kommunikasjonshuset Døgn. Som medeier i Døgn har også en av Norges rikeste, Gustav Magnar Witzøe, engasjert seg i prosjektet.

- Null47 er et prosjekt jeg har valgt å engasjere meg i fordi jeg ønsker å bidra til å løfte frem unge, kreative talenter med gode ideer, sier Gustav Magnar Witzøe til Kampanje.

Ifølge de siste ligningstallene hadde Witzøe en formue på over 26,5 milliarder ved utgangen av 2022. 

Les mer: Witzøe kjøper seg inn i reklame- og PR-byrå: - En enorm anerkjennelse

- Null47 skal være en utfordrer

Witzøe kjøpte seg som kjent inn i Døgn våren 2023 og eier 34 prosent av kommunikasjonsbyrået gjennom Forward Project. Etter at Witzøe overtok nesten alle aksjene fra faren Gustav Witzøe, i lakseoppdrettselskapet Salmar, gikk han rett til topps på listene over Norges rikeste og mest formuende. 

- Det har vært både givende og lærerikt å jobbe så tett med utviklingen av en ny innholdsplattform som vil gi rom for nye og annerledes stemmer, og andre måter å formidle historier og innhold på, forteller Witzøe.

Det er Døgn som står bak lanseringen av Null47 sammen med initiativtakeren.

- Dette er et prosjekt vi har jobbet med i snart tre år, så det å se at plattformen endelig er live er helt fantastisk, sier byråleder i Døgn, Zeshan Idris til Kampanje.

Han forklarer at formålet til Null47 har vært å skape en innholdsplattform som kan løfte opp og frem unge kreative talenter for å fortelle historier som ikke blir publisert andre steder.

- Null47 skal være en utfordrer til hvordan man lager, distribuerer og finansierer innholdsproduksjon. Vi ønsker at unge og håpefulle talenter tar kontakt og deler ideene sine med oss. Er ideene gode nok, vil vi gjennom Null47 hjelpe dem med å realisere de til produksjoner som publiseres på plattformen. Hele tanken bak plattformen har vært å skape et rom der det kreative ikke må gå på akkord med de satte måtene å tenke på distribusjon av innhold, sier Idris.

Han legger til at Null47 skal være et hjem for gode ideer og konsepter som ikke sjekker av innenfor standard markørene for hva som kjøpes inn av de tradisjonelle flatene.

- Plattformen er først og fremst laget for å løfte frem unge talenter, men vi håper også at etablerte miljøer ser at Null47 kan være et alternativ til gode ideer og konsepter som ikke når opp andre steder, sier han. 

På hjemmesiden ligger det nå et utvalg av innhold, blant annet filmer under navnet «Quickpix», reiseinnhold fra Danmark i «En weekend i København», bildeserien «Kroppen Min» og reklame for «Battle Royale», som ventes i løpet av kort tid.

Ble byråeier

I mars i fjor gjorde laksemilliardæren og arving Gustav Witzøe si sin første investering i den kreative næringen. Den gang kjøpte han seg inn i byrået til Zezhan Idris. Foto: Døgn.

- Ikke hverdagskost

Selv om Null47 knapt har rukket og bli lansert, har flere bransjeprofiler allerede kastet seg på.

- At det kommer en ny innholdsplattform til bords i Norge er ikke hverdagskost, og vi applauderer den tilnærmingen Null47 har, sier Tom Marius Kittelsen, kreativ leder og produsent i Fenomen, til Kampanje.

Han synes det er forfriskende med en plattform som tenker annerledes rundt finansieringsstrukturer og distribusjon og som har helt andre tanker om hvordan man kan nå et publikum

- Null47 gir tillit til de kreative,  sier Kittelsen.

Nå skal de også samarbeide med Null47 om en dramaserie og et dokumentarprosjekt.

- Det er serier av særdeles høy kvalitet og med store ambisjoner, som jeg tror hadde vært vanskelig å samarbeide med noen annen aktør i det norske markedet, sier Fenomen-produsenten. 

Produksjonsselskapet Fenomen produserer podkaster, reklamefilmer og TV-produksjoner, og står blant annet bak produksjoner som «Et hardt liv med Ronny Brede Aase» for TVNorge, «Rådebank» for NRK og «Våre beste menn» for TV 2.

Les også: Rådebank-produsent vil lage mer råne-TV for NRK - har «konkrete tanker» for sesong tre

- Gir oss tillit:

Selv om Null47 knapt har rukket og bli lansert, har flere bransjeprofiler allerede kastet seg på. En av dem er Tom Marius Kittelsen, kreativ leder og produsent i Fenomen.

- Det bor mye av Døgns DNA i dette prosjektet

Rett før påske begynte de første hintene om den nye innholdsplattformen å spre seg, blant annet gjennom flere utendørskampanjer med QR-koder plassert rundt i Norge med dialektstilpassede budskap.

QR-koden ledet til en landingsside, som i slutten av mars ikke avslørte stort annet enn navnet, og at lanseringen nærmet seg. Nå er Null47 fylt opp med innhold og flere smakebiter om hva som kommer den neste tiden.

Døgn har jobbet tett med Witzøe og vært med på utviklingen, produksjonen og markedsføringen av Null47.

- Vi har jobbet med dette prosjektet slik vi gjør med hvilken som helst kunde; tverrfaglig, systematisk og med et ønske om å utfordre. Vår produksjonsavdeling har både vært med å produsere hele konsepter til plattformen, samt bistå kreatører med å videreutvikle eller fullføre sine konsepter, forklarer Idris.

Døgns PR- og strategiavdeling har utviklet alt fra brand strategi, markeds- og PR planer, og gjennomført alle markedsføringstiltak,

- Det bor mye av Døgns DNA i dette prosjektet, men ambisjonen er at innholdsplattformen skal leve fritt og uavhengig av Døgn på sikt, sier Idris.

I tillegg til Døgn og Witzøe har også det kreative designbyrået Feed bidratt med utvikling av plattformen.

- Vi har fått være med og forme dette prosjektet fra den spede begynnelse, og det er utrolig morsomt å nå se det live. Den tekniske arkitekturen er skreddersydd til formålet, og det har vært et poeng i seg selv å skape en helt ny brukeropplevelse i brukergrensesnitt og interaksjon, sier Fredrik Hæreid, konseptutvikler i Feed.

Milliardærarving vil løfte frem kreative talenter - lanserer et helt nytt innholdsunivers