Witzøe kjøper seg inn i reklame- og PR-byrå: - En enorm anerkjennelse

Laksemilliardæren gjør sin første investering i den kreative næringen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det lille reklamebyrået Døgn har fått Norges rikeste på laget. Gustav Magnar Witzøe går inn som investor og styremedlem i byrået som tidligere het Nora Creatives, og som ble relansert som Døgn like før jul. 

- Vi var ikke ute etter en investor. Vi har hatt og fortsetter å ha en sunn og kontinuerlig vekst. At Gustav nå er en del av Døgn har skjedd organisk, fordi vi deler samme verdier og visjon for selskapet. Det er en enorm anerkjennelse for arbeidet vi har gjort og for planene vi har foran oss å ha Gustav med på laget, sier byråleder for Døgn, Zeshan Idris.

- Jeg har respekt for og er nysgjerrig på kreative mennesker og miljøer. Jeg har noen kriterier som styrer mine investeringsbeslutninger, og dras mot virksomheter og prosjekter som er engasjerende og nyskapende. I Døgn bryr de seg om håndverket sitt, og har en nøktern og utradisjonell tilnærming. Det liker jeg, sier Witzøe i en uttalelse Kampanje har fått videreformidlet fra Døgn.

Gustav Magnar Witzøe er sønn og arving av Gustav Witzøe, gründer og konsernsjef i lakseoppdrettselskapet Salmar. I 2006 overtok han nesten alle aksjene i lakseimperiet fra faren, noe som sendte han rett til toppen på lista over Norges rikeste.

Les mer: Idris og Goodchild slår kreftene sammen: - Kommer til å bli et friskt pust i en homogen bransje

- Har ingen planer om å bli store på laksekommunikasjon

Døgn har tidligere gjort flere oppdrag for Gustav Magnar Witzøes humanitære stiftelse W Initiative. Det er etter disse samarbeidene at ballen begynte å rulle, forteller partner Rebecca Goodchild.

- Zeshan og Gustav har en unik kjemi, i mangel av et bedre ord. De har veldig ulike bakgrunner, men er veldig forent om kreativitet, sier hun.

Witzøe vil eie 34 prosent av Døgn gjennom Forward Project, men vil ikke ta del i den daglige driften av selskapet. Zeshan Idris, Suleman Idris og Duy Nguyen vil fortsatt være største eier gjennom holdingsselskapet ZDS. De øvrige partnerne i Døgn er Goodchild og Lars Hansen.

Partene vil ikke gå ut med hvor mye Witzøe har betalt for aksjene.

- Hva betyr denne investeringen for døgn?

- Det er først og fremst en anerkjennelse fra en stødig investor av det arbeidet vi har lagt ned tidligere og visjonene og planene vi har fremover som Døgn. Det er ikke det monetære vi er opptatt av, men det er en trygghet for at vi kan vokse og skalere opp etter behov, sier Zeshan Idris.

- Vil dere ta på dere oppdrag fra Salmar?

- Nei, det ligger ingen intensjon til grunn for at vi skal gjøre det. Dette vil åpne noen dører for oss, men vi har ingen planer om å bli store på laksekommunikasjon.

- Det åpner kanskje flere dører inn til moteverden enn til laksenæringen?

- Det kan godt hende, det vil tiden vise.

Gustav Magnar Witzøe satser for tiden tungt på en internasjonal modellkarriere og gikk tidligere i år på catwalken for den amerikanske designeren Thom Browne på New York Fashion Week.

- Gir oss muligheten til å skalere opp

Døgn har tidligere hatt Sony Musics datterselskap Nora Collective på eiersiden, men i fjor tok Idris med seg selskapet ut av Nora-systemet og fikk med seg Rebecca Goodhild som ny partner og leder for PR og strategi. Hun har tidligere erfaring fra JCPR og Apeland, og har også drevet byrået Teige Goodchild. Lars Hansen kom inn som partner og leder for innhold og produksjon i januar 2023.

I dag teller byrået åtte ansatte.

- Vi er en start-up som raskt går over til å bli en scale-up. Vi vil fortsette å vokse organisk, men dette gir oss muligheten til å skalere opp. Denne investeringen skal ikke erstatte vårt fokus rundt å drive en sunn bedrift. De ansatte vi har nå, de som har vært med å bygge dette fra dag én, er våre viktigste ressurser. Det er sammensetningen av folka som jobber hos oss som utgjør Døgn, sier Idris.

- Jeg skal ikke legge meg opp i driften av selskapet, men jeg gleder meg til å lære av dette kreative miljøet, og få innsikt i en ny bransje, sier Witzøe.

Witzøe kjøper seg inn i reklame- og PR-byrå: - En enorm anerkjennelse