Karine Thyness slutter i Egmont for andre gang: - Kan ikke gjøre hverandre lykkelige lengre

Tidligere Det Nye-redaktør og leder for kommersiell innovasjon i Egmont People har startet jakten på sitt nye jobbliv.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Karine Thyness hadde sin siste arbeidsdag i influencerbyrået Egmont People i april. Det bekrefter hun overfor Kampanje. Det er andre gang hun slutter i Egmont i løpet av sine mer enn elleve år i konsernet, men denne gangen tror hun det er for godt.

- Jeg har elsket Egmont av hele mitt hjerte. Det ligner litt på en kjærlighetssorg. Jeg ville egentlig være den siste som var om bord, men nå skal ikke Egmont lenger fokusere på vekst, men på kjerne og kostnadskontroll, og da kan vi ikke gjøre hverandre lykkelige lengre, sier Thyness til Kampanje.

Hun startet sin karriere i konsernet som journalist i 2011 og ble etter hvert redaktør i Det Nye og Det Nye Shape Up. Senere tok hun på seg jobben som kreativ leder i Egmont People, før hun i 2018 gikk over til Splay og en stilling som talentsjef.

Allerede i 2020 var Karine Thyness tilbake i Egmont People og har har hun jobbet som leder for kommersiell innovasjon de siste årene.

- Får ikke det rommet jeg trenger

Som Kampanje tidligere har omtalt, står Story House Egmont overfor sin andre store kuttrunde på under ett år. 60 årsverk er overflødige når mediekonsernet gjennomfører en større strategiendring på det norske markedet.

- Det har vært et fokus på nye forretningsområder, topplinjevekst og mange nye satsinger på mange nye områder. Nå justerer vi den strategien og det blir mer «back to basic» og fokus på lønnsomhet, har administrerende direktør i mediedelen i Story House Egmont, Per Kjellander, sagt i et intervju med Kampanje.

Les mer: Her skal Egmont-sjefen kutte: - Det kommer til å bli krevende fremover

Karine Thyness understreker at hun ikke slutter som en direkte konsekvens av kuttene i Story House Egmont.

- Egmont People er egentlig uberørt av kuttene som kommer nå, men jeg har jobbet tett med ledergruppen og var på vei til å starte en egen inkubator for vekst for hele konsernet. Nå legges denne satsingen ned og da får jeg ikke det rommet jeg trenger.

- Har sendt mail til Petter Stordalen

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg finne min nye drømmejobb. Det eneste grepet jeg har tatt nå er å sende en mail til Petter Stordalen. Han har ikke svart enda, så det er skuffende, ler Thyness.

Hun jakter på andre likesinnede som vil bygge nye ting og skape vekst.

- Det kan hende jeg må lete utenfor mediebransjen.

- Ja, for mediebransjen er ikke i vekstmodus akkurat nå?

- Nei, det er trist. Jeg har kjærlighetssorg på vegne av hele bransjen akkurat nå. Men dette er også den bransjen som virkelig trenger fornyelse gjennom eksperimentering for å møte morgendagens mediebrukere, så de neste vekstprosjektene vil komme.

Karine Thyness slutter i Egmont for andre gang: - Kan ikke gjøre hverandre lykkelige lengre