For å inspirere flere til å ta toget har NSB og Geelmuyden Kiese (GK) sendt fem nordmenn til tre norske byer de aldri har vært i før, med kamera på slep. Resultatet er tre filmer om alt man kan oppleve på en togtur til en annen by.

- I gjennomsnitt reiser omlag en femtedel av oss med tog når vi skal på ferie. Men, vi vil at enda flere oppdager hvor bra en mini-byferie med toget kan være, og inviterte derfor med oss to trøndere, en bodøværing og to romerikinger på tur, sier sjef for markedsstrategi og merkevare, Eirik Harildstad i NSB.

Lot publikum bestemme reisen
Reisene har gått til Trondheim, Oslo og Kristiansand, og hvordan dagsturene skulle utfolde seg var det publikum som bestemte. Blant reisetipsene fra publikum var kajakkpadling på Nidelven i Trondheim, Kollensvevet i Oslo og Segwaytur under palmene i Kristiansand noe av det som ble testet ut.

Kampanjen er det første GK gjør for NSB etter at de vant byråpitsjen tidligere i år.

- Om det blir flere lignende filmer diskuterer vi fortløpende, men det finnes enda flere byer som fortjener førstegangsbesøkende. Så den som venter, får se til høsten, sier kundeansvarlig i GK, Marit Høvik Hartmann.

Blitt sett over 900.000 ganger
Spesielt én av filmene ser ut til å treffe godt – da morfar og barnebarn fra Trøndelag besøker Oslo for første gang, blir vi vitne til både latter og tårer.

- Selv den hardeste kynikeren feller en tåre når du ser morfar gråte. Det er rørende, sier Høvik Hartmann.

Saken fortsetter under filmen.

Filmene som blir kjørt ut på Facebook til NSBs 150.000 følgere har allerede blitt sett til sammen over 900.000 ganger.

- Vi ser de skaper både større oppmerksomhet og engasjement enn gjennomsnittet, så det virker som vi har truffet en nerve. Så langt er vi veldig fornøyde, det virker som de skaper både reiselyst og begeistring, sier Høvik Hartmann.

Det var i februar det ble kjent at det var GK som hadde vunnet NSB-kontrakten. Dermed sikret de seg et fire års samarbeid på innholdsmarkedsføring og kommunikasjonstjenester. Blant de øvrige anbudene var det PHD som ble NSBs nye mediebyrå og Pol fikk fornyet reklamekontrakten.

- NSB er en viktig kunde for GK. Hvor stor den er i omsetning vet jeg ikke, men at det er betydelig kunde for oss er det ikke tvil om. Alle kunder er viktige for oss på ulikt sett, sier hun.

Produksjonsselskap har vært The Film Agency med Bård Røssevold på regi.