Tine lanserer nå den nye osten Østavind, hvor det fremste salgsargumentet er at osten er ystet på Sømna ved Helgelandskysten.

- Når østavinden farer over Helgeland fører den med seg finvær, det tror vi gjør godt for både folk og fe, sier Marianne Grøtte som har ledet prosjektet hos Tine.

Sentralt i filmen står rally-kjøreren Petter Solberg, som nå stiller med plettfrie engelsk-kunnskaper.

- Ideen med å benytte Petter tar utgangspunkt i at «alt blir bedre på Sømna». Det er der Tine lager osten Østavind og stedet gjør noe med både folk og fe. Engelsk-uttalelsen til Petter har vært gjenstand for kommentarer og vi tenkte at han også kunne ha glede av et opphold på Sømna, sier Trond Sandø i Try til Kampanje.

Sandø åpner døra på gløtt for andre overraskelser i kommende reklamefilmer for Østavind.

- Jeg ser ikke bort i fra at vi senere også lar andre nyte godt av magien på Sømna, sier han hemmelighetsfullt.

Det er reklamebyrået Try og det kreative teamet Eirik Sørensen og Finn Christian Eidam Knudsen som står bak lanseringskampanjen og den nye reklamefilmen. Produksjonsselskap har vært Einar Film, med Aksel Henie på regi. Pakningsdesignet er det Design House som står bak.

Dette er ikke første gang Petter Solberg gjør en overraskende reklamerolle. I fjor lurte han Bertel O. Steen-ansatte i rollen som fartsglad pensjonist.

Les mer: Petter Solberg-film tar av på nettet