I dag skriver Kamanje at content marketing-byrået Spoon, eid av Bonnier, går sammen med  Bonnier Media i Norge og kjøper 100 prosent av aksjene i content-byrået Teft. Det skjer kort tid etter at det ble klart at Bonnier Media skal nedbemanne kraftig i sin redaksjon.

Bonnier Media-sjef Trond Juliussen avviser at medieselskapet kvitter seg med journalister for å kunne satse ytterligere på content marketing.

- Oppkjøpet av Teft og omorganiseringen på det redaksjonelle området er i utgangspunktet helt atskilte hendelser. Vi har i en tid vært aktivt på utkikk etter en måte å vokse på innen content marketing, ettersom vi allerede har hatt dette som en del av vår forretning i en årrekke. Oppkjøp har vært vårt strategiske valg nummer én. Når vi nå kom til enighet med Teft sammen med Spoon Publishing, var det helt i tråd med vår strategi. Parallelt har vi altså en prosess hvor vi må tilpasse kostnadsnivået på våre redaksjonelle print-produkter, men sammenfallet av disse prosessene er mer tilfeldig. Alt i alt handler det om å styrke flere områder; å ha flere ben å stå på i en svært omskiftelig medietid, sier Juliussen til Kampanje.

Les også: - Vi blir Norges ledende content marketing-byrå

Les også: Store kutt i Bonnier Media

- Merkevarene er våre sterkeste kort
- Blir de journalistiske produktene Bonnier har vært tuftet stadig mindre viktige?

- På ingen måte. Merkevarene våre er vårt sterkeste kort, også inn i fremtiden og på en rekke plattformer og områder. Heldigvis har Bonnier lange tradisjoner for kvalitetssamarbeid innenfor merkevarer og segmenter; vi er ikke i en outsourcing-prosess, men i en prosess hvor vi ser etter smarte synergier innenfor konsernet – noe vi allerede har gode erfaringer med.

Bonnier Media er ikke det eneste mediehuset som kvitter seg med journalister samtidig som det rustes opp innen innholdsmarkedsføring. Det samme gjorde Egmont Publishing nylig. Det danskeide mediehuset, som tidligere var kjent under navnet Hjemmet Mortensen, nedbemannen halve redaksjonen, og gikk så tungt inn i content marketing-markedet. Norges største utgiver av ukeblader og magasiner, Egmont Publishing, girer opp sin satsing på innholdsmarkedsføring og kjøpte digitalbyrået Sempro, samtidig som de øker sin eierandel i Bonzaii. Mens erkekonkurrenten i magasinmarkedet, Aller Media, i noen år har rustet opp i content marketing-markedet  og har som mål å være markedsleder i Norden, begynte Egmont Publishing å snuse på dette markedet i 2014. Dermed har de tre største aktørene i det norske magasinmarked posisjonert seg innen det voksende markedet for innholdsmarkedsføring.

Les mer: Sa opp journalister - kjøper content-byråer

I løpet av 2014 og 2015 har en rekke mediehus rullet ut sine satsinger på innholdsmarkedsføring, et marked som vokser kraftig. Det er aktører som Dagbladet, Aftenposten, VG, Egmont og Amedia. Aller Media har vært inne i markedet en god stund allerede og har giret opp sine satsinger ytterligere. Kampanje skrev nylig at Nettavisen oppretter et eget content marketing-byrå.

Les mer: Nettavisen starter eget content marketing-byrå

Les mer:  Tror på eksplosiv vekst i content-markedet (krever innlogging)