Norsk Tipping avslutter nå et mangeårig samarbeid på mediebyråsiden med Mindshare. I 2011 sikret Mindshare seg Norsk Tipping-kontoen for fire nye år, etter å ha fått kontrakten første gang i 2008. Men når kontoen nå var i spill igjen, for ytterligere fire år, måtte de se seg slått av Red Media Consulting.

Norsk Tipping er forpliktet til å ha offentlig anbud, og hadde denne gangen en åpen førstefase der alle kunne delta, og av disse ble fem byråer invitert videre i en konkurranse. Leder for kunde- og markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe, vil ikke avsløre hvem alle fem var, annet enn at Red vant anbudet og at Mindshare var med og kjempet om å beholde kunden.

- Mindshare vant jo kontoen igjen sist gang. Men vi er forpliktet til å ha offentlige anbud, det hadde vi. Denne gangen var det et nytt byrå som vant konkurransen, sier Røe til Kampanje.

- Dette er stort
Mediebyrået Red Media Consulting er selvsagt strålende fornøyd med at de har vunnet kontoen.

- Det er klart dette er stort for oss. Når vi nå har fått ansvaret for å forvalte reklameinvesteringene til en av landets største og mest profesjonelle annonsører er det en bekreftelse på det gode arbeidet som er lagt ned og ikke minst er det beviset på at vi er der hvor vi ønsker å være, vi vil slåss mot gigantene, sier byråleder Maria Aas-Eng til Kampanje.

Red Media Consulting er et heleid, norsk mediebyrå startet opp av Nils Røang for ti år siden

- Har vært fornøyd med Mindshare
Kristin Røe skryter av sin tidligere mediebyråpartner og understreker at alle fem byråer som var med i konkurransen, var gode byråer.

- Vi har hatt et veldig tett og godt samarbeid med Mindshare i mange år, og vi har vært veldig fornøyd. Det er ingenting å utsette på arbeidet deres – vi har blitt tatt godt hånd om som kunde, sier hun.

Verdien på kontrakten i kroner og ører er hun forsiktig med å anslå.

- Vi har tatt utgangspunkt i et estimert på mediekjøp på rundt 250 millioner kroner gjennom mediebyrå i 2014. Vi kommer nok til å ligge på omtrent tilsvarende fremover, og er ikke å anse som forventet mediekjøp i perioden.

Tall Kampanje har hentet inn fra Nielsen Research viser at Norsk Tipping har handlet annonseplass for 468 millioner kroner brutto, eksklusive digitale kanaler. Norsk Tipping legger dermed igjen i overkant av 200 millioner kroner i reklameinvesteringer netto, fratrukket rabatter. I tillegg kommer medieinvesteringene Norsk Tipping på Hamar bruker digitalt.

I likhet med anbudsprosessen der McCann vant deler av reklamebyrå-kontoen til Norsk Tipping like før sommerferien, er timepriser og økonomi selvsagt noe som spiller inn – sammen med andre kriterier.

- Pris er en del av konkurransen, og ikke en forhandling. Prisen i anbudet er den prisen vi evaluerer etter, men totalen av kriteriene er det som var avgjørende. Når det er sagt, var det skiller i pris, men som sagt var det like mye de faglige kvalifikasjonene som har vært avgjørende her, understreker Røe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nye bekjentskaper: Red Media Consulting skal de neste to til fire årene styre Norsk Tippings enorme konto. Her er representanter fra Red og Norsk Tipping avbildet utenfor hovedkontoret på Hamar etter kontraktsmøte i går. Fra venstre: Therese Becke (Red Media), Christian Espeseth (Red Media), Kristin Røe (Norsk Tipping), Thorbjørn Unneberg (Norsk Tipping), Henning Øium (Norsk Tipping), Marit Lier (Norsk Tipping) og Maria Aas-Eng (Red Media).

Digital kompetanse viktig
Bedt om å fortelle noe om bakgrunnen til at Red Media Consulting ble valgt i konkurransen, trekker Kristin Røe frem digital kompetanse som et kjerneelement.

- Vi hadde veldig fokus på det digitale og innsiktsbasert markedskommunikasjon. Her kunne Red vise til arbeidsprosesser og forklare nøye hvordan de har bygget opp denne kompetansen. De kunne dokumentere veldig bra – slik at det ikke bare er teori, men også praksis, sier Røe til Kampanje.

Maria Aas-Eng ønsker ikke å spekulere hva som skilte Red Media Cobnsulting fra de andre byråene i anbudskonkurransen, men er glad for tilbakemeldingene på digital kompetanse.

- Alle byråer snakker om digital kompetanse og det blir lett floskler av slikt, så jeg får vokte mine ord med omhu her. I Red Media Consulting har vi vært opptatt av å bygge digitale prosesser og ikke digitale avdelinger, det tror vi kundene våre liker. I tillegg er det slik at en rekke av nøkkelpersonene hos oss og i teamet til Norsk Tipping har bakgrunn fra digitale miljøer og således har en litt annen kompetanse enn det som er vanlig i et mediabyrå, sier Aas-Eng til Kampanje.

Flere nye byråforbindelser
Med dette valget av nytt mediebyrå, betyr det at man har nytt reklamebyrå, mediebyrå og designbyrå samtidig. Men det ser ikke Røe på som noe problem.

- Det som er gledelig når man har flere slike anbud etter hverandre, er at de får mulighet til å jobbe sammen. Både Red og McCann og erfaring i å jobbe sammen. Begge disse var også tydelige på at et godt samarbeid var en suksessfaktor. Så jeg føler meg veldig trygg på at dette kommer til å gå bra.

Les også: - Som å vinne i Lotto