Vinner av sølvfisken i mai ble «For en gjeng med bønder» fra Felleskjøpet. Det er Try som har laget filmen.

Se filmen her.

I reklamefilmen prøver medlemmer av Vålerengas supporterklubb Klanen seg som bønder. Da filmen ble lansert i mars i år, uttalte markedssjef Trond Østby i Felleskjøpet at målet med filmen er å få frem at det er hardt arbeid å være bonde i dag.

- Vi ønsket å få frem at det er krevende å være bonde; Det er hardt arbeid, lange dager og krever en veldig sammensatt kompetanse. Dessuten ville vi selvfølgelig få vist frem våre ulike produktgrupper på en litt annerledes måte, sa Østby da.

I juryens begrunnelse heter det;

«I et landskap der stadig flere merkevarer forsøker å ta eierskap til – og fra – den norske bonden og norsk landbruk, skjærer Felleskjøpet gjennom med en film som både bønder og byfolk kan trekke på smilebåndet av. På en bondegård på Jevnaker får Klanens tøffeste tøffinger prøve seg som «en gjeng med bønder». Juryen lar seg sjarmere av at man klarer å la feiden bestå, uten at man skaper en åpenbar helt eller skurk. Nyanser der man ellers er overtydelig og overselling premiereres med sølvfisk!»

Supporterne stilte opp på dugnad da filmen ble spilt inn.

- Det satt nok litt langt inne for enkelte Klan-medlemmer å delta i en aktivitet for Felleskjøpet, men vi tror at både Klanen og Felleskjøpet kommer godt ut av dette. Og det hjalp selvfølgelig at innsamlingsaksjonen for Vålerenga fikk et tilskudd. De som er med i filmen gjorde dette som dugnad for Klanen og Vålerenga, sier kreativ leder i Try, Øystein Halvorsen

Filmen er produsert av Bacon med Andreas Riiser på regi. I kampanjen inngår også taktiske filmer og en radiokampanje.