Det forteller kommunikasjonssjef i Altibox, Andreas Veggeland, til Kampanje.

- Vi er glade for at vi kan tilby ukrainske barn, som har kommet til Norge, en barnekanal hvor all tale er på ukrainsk. I tillegg er alle programmene tekstet med kyrilliske skrifttegn, sier Veggeland.

Barnekanalen Nickelodeon Ukraine Pluto TV blir tilgjengelig kostnadsfritt på Altibox TV. Kanalen sender døgnet rundt og programmene er tilpasset forskjellige aldersgrupper ut fra når på dagen de vises. Programmer som sendes på formiddag vil være tilpasset de yngste barna, mens det senere på dagen vises populære animasjonsfilmer og serier tilpasset litt eldre barn.

Kanalen sender kjente serier som «Svampebob Firkant», «Teenage Mutant Ninja Turtles» og «Dora utforskeren». Kanalen vil være tilgjengelig til minimum 3. juli.

I tillegg lanserer Altibox den statlige ukrainske nyhetskanalen UATV i basispakken. Kanalen har innhold på forskjellige språk, men hovedsakelig engelsk.

- UATV er tilgjengelig kostnadsfritt for Altibox TV-kunder så lenge Russlands invasjon av Ukraina pågår, opplyser Veggeland.