Den norske podkastbransjen er i full utvikling og det er en veldig spennende tid å stå midt i det. Flere aktører ser potensial i lydformatet både på annonsørsiden og på innholdssiden. En av utfordringene vi ofte møter rundt podkast er tallenes tale. Hvordan måler man egentlig en lytter? Er det noe norm rundt dette?

Da vi så smått begynte med podkasting, hadde vi podkastene våre på egne servere med et enkelt statistikk-system som gav oss en vag pekepinn om mange lyttere vi hadde. Deretter utviklet vi et bedre statistikk-system, fortsatt på egen server, før vi innså at vi ikke kunne konkurrere med selskapene som utvikler tech til podkast. Så da flyttet vi hele katalogen vår over til en leverandør som gir oss teknologien og statistikken vi trenger.

Dette er en leverandør som følger den amerikanske standarden for å måle lyttere. Den er grundig gjennomarbeidet og oppdateres for å møte nye utfordringer. Her kan du lese om 2.0 versjonen av standarden.

Kort fortalt dreier det seg om at man må luke bort en del trafikk inn mot podkasten for å kunne få troverdige tall, tall som sier noe om det reelle antallet lyttere. Nedlastinger som ikke er gjennomført av mennesker må bort. Nedlastinger som bare skal ha info om filen, som lengde, navn og så videre, må bort. Nedlastinger av filen hvor starten ikke er lastet ned må bort. Blant annet. Når man har tatt bort dette sitter man igjen med et tall som er mye nærmere faktiske lyttere enn det tallet man startet med. Tall med integritet.

For hver gang vi har forbedret vår måte å telle lyttere på, har vi ”mistet” lyttere. Vi har fått lavere lyttertall. Gevinsten er mer reelle tall, som igjen gir mer reelt kjøp og salg av eksponering, noe som vi håper skaper et bedre grunnlag for økonomien i podkast på sikt.

For at annonsører, mediebyråer og innholdsleverandører skal stole på podkast som et legitimt og seriøst medium må vi ta tallene på alvor. Vi ber derfor alle som driver med podkast, både på produksjonssiden og på annonsørsiden om å ha et bevisst forhold til tallene som presenteres. Hvor kommer de fra? Har de blitt riktig behandlet? Hvordan teller den tekniske leverandøren en lytter? Har du ikke svar på disse spørsmålene så er det viktig å finne ut av det, spesielt når du skal estimere kostnaden for et sponsorat eller samarbeid.