TV 2 lykkes ikke med å finne en kvinnelig Sumo-sjef og har i dag, med unntak av HR- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, en ledergruppe bestående av utelukkende menn. Kampanje har tidligere spekulert i om ikke folk som Torill Nag, Tone Krohn-Clausen, Bente Klemtsdal og Karianne Mellebye kunne være aktuelle som nye sjefer i TV 2 Sumo. 

Les også: Disse kan bli ny Sumo-sjef

HR- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sara Willand, sier til Kampanje at det var kandidater av begge kjønn på slutten av ansettelsesprosessen. 

- Ja, vi hadde kandidater av begge kjønn i den siste finalerunden, men vi har hele tiden vært tydelige på at vi jakter etter den beste kandidaten og det mener vi at vi har funnet i Christian Birkeland, sier Willand.

- Du er fortsatt eneste kvinne i ledergruppen i TV 2, hva tenker du om det? 

- Jeg har mange dyktige kolleger i ledergruppen i TV 2. Vi er ikke fornøyd med kvinneandelen og har sagt at vi skal jobbe for en bedre kjønnsbalanse fremover. Ser du på den nye organisasjonen har vi gjort mye for å løfte frem dyktige kvinner i ledende posisjoner i TV 2, som for eksempel nyhetsredaktør Karianne Solbrække og kvinnene i hennes ledergruppe. Det er mange dyktige kvinner og kvinnelige ledere i TV 2 – flere av dem nye i viktige roller, som en del av denne omorganiseringen, sier hun. 

To ledige stoler
Men det er fortsatt et faktum at i ledergruppa er det kun én kvinne, og ingen kvinner er i dag heller å finne i operasjonelle stillinger knyttet til tv-virksomheten i ledergruppa.

Med ansettelsen av Birkeland består ledergruppa til Olav Sandnes dermed av, foruten Sarah Willand og nå Christian Birkeland, nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther, salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll og teknologi- og distribusjonsdirektør Kjetil Nilsen.  I tillegg er Roald Stamnesfeldt konstituert som økonomidirektør.

Dermed gjenstår det kun to ledige stoler ved Olav Sandnes sitt lederbord og en av dem vil bli fylt opp av Trygve Rønningen når han kommer inn som ny kanaldirektør en eller annen gang i 2017. Rønningen er i dag i karantene etter at han sluttet hos konkurrenten MTG. 

Den siste stolen er det ventet at TV 2 vil gi til kanalens programdirektør, men hvordan dette organiseres er et arbeid som først vil starte når Rønningen er på plass. Jarle Nakken har i dag stillingen som programdirektør i dag, men er ikke en del av ledergruppa. 

Les også: - TV 2 har ganske høye ambisjoner for Sumo 

Eneste kvinne i toppledelsen:

Sarah Willand er HR- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 og eneste kvinne i toppledelsen.

- Viktig for både Bergen og Oslo
Christian Birkeland bor i dag i Son utenfor Oslo, men Willand sier stillingen som Sumo-sjef vil være en stilling som er delt mellom Oslo og Bergen.

- Så ansettelsen av Birkeland er ikke et signal om at Sumo-organisasjonen skal bygges opp i Bergen eller Oslo?

- I likhet med de fleste andre stillinger i TV 2 er også stillingen som Sumo-direktør delt mellom Bergen og Oslo. Dette er først og fremst et tydelig signal på at vi styrker TV 2 Sumo og hvor viktig denne satsningen er for TV 2 i begge byene, sier hun.

Les også: Ny Sumo-sjef skal jage den neste TV 2-milliarden

- Hvor mange ansatte vil jobbe under Birkeland?

- Det er litt tidlig å si, men vi har store ambisjoner for TV 2 Sumo fremover og har vært tydelige på at vi skal videreutvikle tjenesten. Det skal vi gjøre i samarbeid med Birkeland som skal være med å påvirke dette arbeidet. Vi har en ambisjon om at TV 2 Sumo skal bli nordmenns foretrukne leverandør av strømmetjenester. For å nå en slik ambisjon er det klart at vi vil se en vekst i den organisasjonen fremover, sier Willand. 

Må øke antall Sumo-kunder
Den nye Sumo-sjefen kommer til å ha sin viktigste jobb i å øke antall Sumo-abonneneter. TV 2-sjefen Olav Sandnes informerte på et internt møte i mai i år at kanalen hadde et klart mål om å tredoble antall abonnenter. Til Kampanje har Sandnes senere lagt ambisjonen på en dobling.

Sumo økte i 2015 omsetning og kunder med 30 prosent og Kampanje har grunn til å tro at omsetningen på Sumo ligger på rundt 400 millioner kroner.  

Les også: Nilsen ferdig som Sumo-sjef

Les også: Varsler full krig mot tv-distributørene  

Willand sier i dag følgende om ambisjonene TV 2 har med Sumo.

- Ambisjonene vi presenterte for TV 2-organisasjonen i september står ved lag. Derfor er vi veldig fornøyde med å få inn Christian Birkeland til TV 2. Vi mener det er riktig mann til jobben og at alt nå ligger  til rette for at vi skal leverer på ambisjonene for TV 2 Sumo, sier hun.