- Vi skal beskytte oss mot distributørenes egne internett-tv-løsninger. De stikker av med størstedelen av pengene. Slik kan vi ikke ha det, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes på dagens allmøte, ifølge kilder Kampanje har snakket med.

Dermed varsler Olav T. Sandnes en ny tøff kamp mot norske tv-distributører. Noe av det første den forrige TV 2-sjefen, Alf Hildrum, gjorde, var å gå til angrep på det han kalte en antikvarisk forretningsmodell der tv-distributørene stakk av med brorparten av pengene. Arbeidet ble kronet med en avtale mellom TV 2 og staten i 2010, der TV 2 som formidlingspliktig kringkaster fikk lov til å forhandle frem betingelser på markedsmessige vilkår.

TV 2 ligger i dag i distribusjonsforhandlinger med Telenor og Get, der det pågår intense kamper og forhandlinger nå.

Sandnes fortalte på dagens møte at dette er et veiskille for TV 2 og kalte det for «Slaget mot distributørene».

Sandnes: - Blir krevende
Overfor Kampanje avviser Sandnes at han varsler krig.

- Nei, det jeg har sagt og som jeg har vært tydelig på, er at TV 2 er helt avhengig av et samarbeid med distributørene for å tilby norske tv-seere vårt innhold - både lineært og ikke-lineært. Det er vår plan a og plan b få til det. Vi kan ikke inngå avtaler med distributørene der vi svekker vår mulighet til å ta posisjon i fremtidens mediemarked.

- Kan det bli ampert mellom TV 2 og aktører som Telenor i løpet av våren og sommeren?

- Det er ingen tvil om at det blir krevende. Det viste også konflikten mellom Telenor og Discovery i vinter. Men krevende betyr ikke at det blir umulig å få til enighet. Jeg kan melde om at det pågår gode forhandlinger.

Les mer: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

Vil tredoble Sumo-abonnenter
Som Kampanje tidligere har skrevet er en storsatsing på nett-tv-tjenesten TV 2 Sumo en sentral del av planen som legges frem nå. På allmøtet i dag skal det ha blitt kommunisert et mål om at TV 2 skal tredoble antall abonnenter av strømmetjenesten innen 2020.

- TV 2s viktigste oppgave er å fortsette å skape innhold som våre seere vil ha. Samtidig må vi styre transformasjonen mot en fullverdig digital tv-virksomhet der TV 2 Sumo tar en langt større plass enn i dag. For å klare dette må vi være rustet til å møte behov og forventninger hos fremtidens seere, brukere og reklamekunder.

Bare på få år har TV 2 Sumo blitt et svært viktig forretningsområde i TV 2-konsernet. TV 2 henter i dag ut en omsetning på nærmere 500 millioner kroner på strømmetjenesten på en base som består av omkring 350.000 abonnenter, ifølge undersøkelser Kampanje tidligere har omtalt.

Kutter 350 millioner kroner
Klokken 13.00 startet allmøtet i TV 2s hovedkvarter i Bergen. Tema for allmøtet er strategiplanen «TV 2 i 2020», som både styre, ledelse og tillitsvalgte har jobbet på spreng med i flere måneder.

Der kom det frem at TV 2 skal kutte 350 millioner kroner de neste årene. Det skal ikke ha blitt kommunisert hvor mange årsverk som må bort, men alle ansatte får tilbud om å søke sluttpakke.

- Tiden for gradvise endringer i bransjen er over og tiden for gradvise endringer i TV 2 vil også være ved veis ende. Nå handler det om å ruste oss best mulig for videre vekst, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding som ble sendt ut etter at møtet var slutt i dag.

Allerede i går skrev Kampanje at det ville bli kutt på flere hundre millioner kroner. Dette er den største kuttrunden i TV 2s historie.

- Vi har identifisert et behov for en lønnsomhetsforbedring i TV 2 på 350 millioner kroner frem mot 2020. TV 2 er akkurat nå i for høy grad satt opp for det tv-markedet vi har vært en del av, ikke det tv-markedet vi skal gå inn i. Vi blir nødt til å se på hvordan vi kan øke effektiviteten over hele virksomheten. Vi må kutte kostnader for å investere i godt innhold og kritisk journalistikk og fortsette den digitale ekspansjonen vi er i gang med. Hvordan en omorganisering vil se ut og selve omfanget av bemanningsreduksjoner er ikke identifisert enda, men vi velger allerede i dag å informere om at de som ønsker en sluttpakke vil få mulighet til å søke om dette, sier Sandnes.