Maren Sæbø fikk prisen for årets frilanser på Norsk Journalistlag Frilans' årsmøte lørdag kveld. Juryen framhever Sæbøs engasjement, blikk og perspektiver i sin begrunnelse.

- Maren Sæbø går sine egne veier og er høyt og lavt. Samtidig evner årets prisvinneren å hjelpe kolleger, på en uselvisk og engasjert måte. Årets frilanser gjør en omfattende og gratis jobb for å bidra til journalistisk fagdebatt og erfaringsutveksling. Prisvinneren arbeider aktivt for å fremme frilansernes rettigheter og kår. Journalisten har dessuten brutt ny grunn på flere områder, sa juryleder Kjetil Stormark i sin tale da han delte ut prisen.

Maren Sæbø var redaktør av Verdensmagasinet X i syv år fram til hun ble frilanser tidligere i år. Sæbø var involvert i gjennomføringen av den internasjonale journalistkonferansen Global Investigative Journalism Conference (GIJC) på Lillehammer oktober i år. Hun har også utforsket nye finansieringskilder for kvalitetsjournalistikk, ved å bruke såkalt crowdfunding for å finansiere en reportasjereise til Nigeria.