- Alt de har gjort opp gjennom karrierene deres gjør meg trygg på at dette blir veldig bra, sier Publicis Kitchen-sjef Odd Rune Farsund, i en pressemelding fredag.

Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth har fått jobben med å lede reklamebyråets kreative retning fremover. De tar over jobben etter Kjetill Nybø, som har vært kreativ leder i byrået de siste årene. Nybø vil fortsatt være en sentral det av byrået fremover, som ansvarlig for det kreative arbeidet for Meny.

- I tillegg til en åpenbart teft for kreativitet og reklame, har Thomas og Hans Martin riktig tankesett for å møte dagens bransjevirkelighet, og har vært sterke pådrivere for en mer tverrfaglig måte å jobbe på, sier Farsund.

Det nye lederteamet kom til Kitchen i 2022 og legger vekt på at Publicis strategi om å integrere media, reklame, PR og innhold, var blant det som tiltalte dem mest da de begynte. Sammen har de vunnet flere kunder sammen med de andre søsterbyråene i Publicis-huset.

- Vi ser at bransjeglidningen bare har fortsatt, så vi er på rett sted til rett tid. Det er mange som ønsker å få til dette, men vi har opplevd en hverdag hvor dette faktisk skjer i praksis, og vi jobber like mye med folk i MSL og Starcom som i Kitchen, det kommer helt på an på kunden og oppgaven, sier Askim og Rønneseth.

De er tydelig på at stadig større krav til å finne nye muligheter til mindre budsjetter gjør at kreatører må tenke nytt rundt kundesamarbeid.

- Tiden er i hovedsak forbi med de «store briefenen» der de kreative mulighetene bare åpenbarer seg. Nå handler det i større grad om et mer kontinuerlig løp, hvor mye av oppgaven er å finne ut hvor de kreative mulighetene ligger. Da må vi også jobbe mye tettere med de ulike funksjonen i byrået, både med design, innhold, sosiale medier og produksjon. Og ikke minst at man har et tett samarbeid med kunden.

Viseadministrerende direktør i Kitchen, Karoline Nybakk ser frem til at det nye lederteamet går inn i nye roller.

- Jeg har jo allerede hatt gleden av å jobbe med Thomas og Hans Martin et par år nå, og de har en helt egen evne til å snuse opp flinke kollegaer som de kan samarbeide med, eller starte nye initiativer med på tvers av huset her, som vi jo heier veldig på, sier Nybakk.