Mediehuset Allers content-byrå Redink har gjort en nyansettelse. Sandra Xiao er en god og fin ansettelse for ett av de store nye byråene som leverer innholdsmarkedsføring i Norge.

Ansettelsen fikk med seg forståelig omtale i Kampanje, hvor Per Engh Halvorsen føler for å skyte en torpedo mot baugen på sine konkurrenter. Det har seg nemlig slik, i hans historiefortelling, at VGs Partnerstudio og Nettavisens Spray fokuserer ikke på helhetlige løsninger.

Det korrekte sitatet er som følger på spørsmål om konkurrentene er brysomme:

- Nei snarere tvert i mot. Mediehusene lager ikke helhetlige løsninger for kundene slik som oss, men fokuserer på native advertising, eller «annonser i redaksjonelt» format, som ofte kan være en del av en distribusjonsstrategi for våre kunder.

Redink er mediehuset Allers contentbyrå, sitter i samme hus som mediehuset for øvrig og uttaler seg bastant om hvordan konkurrentene jobber. Det er hyggelig å bli nevnt, men også feil. For å ikke havne i samme felle som Allers byrå er det greit å fokusere på Nettavisens eget byrå - Spray, så får eventuelt VG uttale seg om sitt.

Vi har ikke organisert vårt byrå som eget selskap siden vi bygget det innenfra og ut. Derfor er ikke Spray et eget AS, men det har egen ledelse i direktør Sara Narvhus Oksdøl. Byrået har egne selgere, og en egen stab som produserer innhold som brukes på kundenes egne flater, på sosiale medier og som Allers byrå uttaler seg om - native advertising (som de fleste av oss har vokst fra å kalle annonser i redaksjonelt format). Samtidig kan Spray bruke intern kompetanse på sosialt viktige personer, såkalte influencers, teknisk utvikling og design. Det er en enorm styrke.

Redink er ett av mange dyktige norske byråer på innholdsmarkedsføring, men hvordan konkurrentene er organisert og jobber er nok ikke innenfor kompetanseområdet. Spray leverer helhetlige løsninger for mange kunder, og med den sterke kompetansen byrået besitter innenfor medievitenskap, markedsføring og innholdsproduksjon vil vi alltid jobbe strategisk med partnere og kunder.

Uansett, lykke til med en god ansettelse. Vi er enige om at distribusjon er viktig, og nettopp det er den store fordelen med Spray som kan tilby en helhetlig løsning fra konseptutvikling, teknisk utvikling, design, produksjon, distribusjon og spredning.