Redink har funnet sin nye strategiske leder utenfor egen bransje og i teknologi- og spillindustrien. For nå har Redink-sjefen Per Engh Halvorsen klart å lokke Sandra Xiao over til content-bransjen. Engh Halvorsen har fram til nå selv vært leder for strategiavdelingen i Redink.

- Vi har lenge lett etter den rette profilen til å bekle denne rollen, og vi så ganske snart at vi måtte lete utenfor egen bransje. Med Sandra Xiao har vi fått en fantastisk ressurs med unik kompetanse og erfaring, sier Engh Halvorsen til Kampanje.

Sandra Xiao kommer fra stillingen som chief operating officer i tech-selskapet DragonBox, men mange vil også huske henne fra Schibsted, der hun var direktør for internasjonal markedsføring og merkevarebygging i Schibsted Classified Media.  Xiao har ti års høyere utdannelse innen markedsføring og økonomi og bred erfaring fra alle sider av markedsføringsindustrien. Men nå tar hun altså steget over i byråverdenen.

- Jeg føler meg privilegert når jeg nå får jobbe i Norges beste content marketing-byrå. Jeg er utrolig imponert over de fantastiske resultatene Redink har skapt på kort tid, og byrået er fortsatt i rivende utvikling. Jeg håper og tror at jeg kan bidra med ny kompetanse og erfaring, men jeg har også mye å lære av mine nye kolleger. Sammen skal vi bli et strålende team som skal levere de beste resultater for våre kunder, sier Xiao.

- Du har jobbet mye internasjonalt de siste årene i Schibsted og i tech-selskapet bak Dragon Box. Hvordan blir det å jobbe på et mer lokalt plan nå?

- All business er lokal. Og jeg tror at min internasjonale erfaring, har gitt meg kunnskap og noen perspektiver som kan komme til nytte, sier hun,

- Du har rukket mye de siste fem årene og blant annet jobbet i Huawei, Schibsted og i et tech-selskap. Hvor mange år ser du for deg å være i Redink?

- Jeg har de fem siste årene bygget opp en bred digitalkompetanse innen teknologi og media, som jeg tror er relevant for mange av Redinks kunder. Jeg har en langsiktig ambisjon i Redink.

Svar på bransjegliding
Det er ikke første gang Redink ser utenfor egen bransje og henter inn strategisk kompetanse fra kundesiden. Sandra Xiao følger i fotsporene til blant andre Silje Thoresen, tidligere direktør for digital forretningsutvikling i ICA, i dag strategisk rådgiver og leder for Redinks største kunder.

Redink har i dag om lag 15 rådgivere, alt fra performancerådgivere og merkevarerådgivere til innholdsstrateger, teknologer, dialogspesialister og PR-rådgivere.

- Vi blir en stadig viktigere strategisk partner for våre kunder. Vi har derfor bygget et bredt sammensatt lag av fagspesialister, som er i stand til å løfte de store merkevarene. På mange måter er Redink svaret på den bransjeglidingen som nå skjer. Vi har samlet kompetansen du finner i PR-byråene, reklamebyråene, teknologibyråene, mediebyråene i ett og samme selskap, sier Per Engh Halvorsen.  

Redink er inne i en sterk vekst, og har nå om lag 70 ansatte. Bare i første kvartal er det kommet inn 20 nye medarbeidere i Redink som i fjor omsatte for 86 millioner kroner.

Les også: Rekord for Redink - men fortsatt langt til reklametoppen

På kundelisten står blant annet Coop, Mills, Santander og Widerøe. Selskapet er Norges største og bredeste selskap innenfor innholdsmarkedsføring.

- Vi er blitt noe langt mer enn et innholdsmarkedsføringsbyrå. Vår ambisjon er å være hovedbyråforbindelse og strategisk partner for de store merkevarene i den nye mediehverdagen, sier Engh Halvorsen.

Frykter ikke mediehusene
Han vil nå primært ha fokus på forretningsutviklingen i selskapet som operer i et marked som får stadig nye konkurrenter i form av oppstartbedrifter og fra de store mediehusene som alle satser på content. Så langt har både VG og Nettavisen gått ut med tall som viser at de to til sammen omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

- Er mediehusene i ferd med å bli en brysom konkurrent for Redink? 


- Nei snarere tvert i mot. Mediehusene lager ikke helhetlige løsninger for kundene slik som oss, men fokuserer på native advertising, eller «annonser i redaksjonelt» format, som ofte kan være en del av en distribusjonsstrategi for våre kunder, sier Engh Halvorsen.