Miljøstatus i Norge er et nettsted med over 1000 artikler om miljø og klima i Norge. Miljødirektoratet har vært redaktør for nettstedet i 14 år. Siden er et samarbeid mellom alle direktoratene under Klima- og miljødepartementet, og skal gi en helhetlig framstilling av miljøutviklingen i Norge. Design Container har foruten ikonarbeidet redesignet hele siden, som vil bli lansert med ny drakt og struktur.

De 40 ikonene er fordelt på fem kategorier: transport, sektorer, biota, vær og diverse.

"Det er alltid utfordrende å designe større ikonsett, man må fokusere på helheten uten å glemme detaljene i det enkelte ikonet. Og i tillegg ønsker man å ha en stil som matcher kundens profil. For å holde serien så visuelt konsekvent som mulig lagde vi noen rammer som alle symbolene måtte holde seg innenfor – regler som strektykkelse, høyde/bredde, detaljnivå og lignende. I tillegg brukte vi en del tid på å studere ulike dyr for å finne de små særpregene som kunne forsterkes illustrativt,” sier kreativ leder Michael Linnemann.

I anledning ED-Awards dro hele Design Container på tur.

”De årlige turene våre har vært viktige for oss, og vi har 100% deltagelse på disse aktivitetene. Vi har et team som er veldig dedikert og arbeider intenst i perioder, så det er gøy å ha mulighet til å dra på tur sammen hvor vi har tid til å samles rundt andre aktiviteter enn i det daglige. Vi bygger mye av vår kultur rundt verdiene integritet og lidenskap for fag og løsninger, og vi trives også godt i hverandres selskap utover kontortiden. I tillegg setter vi naturligvis også stor pris på å bli premiert også i Europeisk sammenheng,” sier byråleder Linn-Cecilie Linnemann.

Teamet:
Ansvarlig designer og illustratør: Øyvind Rønning
Konsulent: Bjørn Korterud
Byråleder: Linn-Cecilie Linnemann
Kreativ leder: Michael Linnemann
Teknisk leder: Tommy Vitikka
Utvikler: Imrul Hasan

På bildet fra venstre: Bjørn Korterud, Linn-Cecilie Linnemann og Øyvind Rønning.

http://www.europeandesign.org/submissions/illustrations-icons-for-soe/