Spoon Norge jobber med et bredt spekter av virkemidler på KIWIs vegne. Vi jobber hver dag med redaksjonell utvikling, innholdsproduksjon, drift, optimalisering for søk, spredning og effekt – i tett samarbeid med kunde og reklamebyrå. Innhold utvikles basert på budskap og interesse, men tilrettelegges for hver enkelt kanal så kunden treffer KIWI og KIWI treffer kunden.

Måler er å gi de store reklamekampanjene større effekt med digitale rigger som gir markedsføringen lengre liv og gjør budskapene mer tilgjengelige for flere. Vi sender ut nyhetsbrev og kommuniserer daglig med kundene gjennom kanaler som nettsider, Facebook, Instagram og TikTok.

Resultat:

Målet om 600 000 KIWI PLUSS-medlemmer ble nådd på under tre måneder, men kundeforholdet har vart i årevis. Spoon har vært KIWIs eneste byrå for både intern og ekstern innholdsproduksjon siden høsten 2015.

Trafikken i egne kanaler vokser og KIWI får flere kunder og markedsandeler. Og ikke minst: Kundene kjøper mye mer frukt og grønt, noe som er en viktig målsetting. KIWI scorer også stadig bedre på kundetilfredshet, gjenkjennelse og positive konnotasjoner knyttet til sunnhet og pris.

KIWI har også fått en stor følgerskare i prioriterte kanaler med engasjement langt høyere enn benchmark. Vi har vunnet en lang rekke priser for arbeidet, blant annet i Pearl Awards, Content Marketing Awards, Gulltaggen og ANFO Effekt. KIWI har også i disse årene ligget øverst på Sustainable Brand Index og ulike merkevaremålinger fra YouGov.