Jørgen Nilsson er i full gang med å bygge opp den nye Oslo-avdelingen, som skal sørge for at Sempro kommer nærmere kundene og blir enda synligere for merkevarene.  

-  Mange av de største kundene til Sempro har kontor i Oslo, så det var nødvendig å komme nærmere kunden, medier, byråer og beslutningstagere, sier Nilsson.

Landet flere nye merkevarer

Nilsson sluttet i mediebyrået Omnicom for å starte opp det nye Oslo-kontoret til Sempro. Den erfarne digitale markedsføreren har allerede «landet» flere merkevarer fra den nye avdelingen. 

Nå er han i full gang med å planlegge året som kommer. 

- Min viktigste oppgave nå er å videreføre den utrolige fine bedriftskulturen og løsningsviljen som Sempro har bygd opp, og fortsette å skape målbare, gode resultater for kundene våre. Vi er aldri utlærte, er nysgjerrige og leverer alltid, sier han.

Skal ansette flere

Nilssons første oppgave som leder for Oslo-kontoret var å finne et egnet lokale. Nå er han på jakt etter nye medarbeidere som kan være med å løfte digitalbyrået til nye høyder. 

- I første omgang ser vi etter 3-5 digitale hoder som skal rådgi eksisterende og nye kunder av digitalbyrået Sempro sammen med meg, forklarer Nilsson. 

Den daglige driften av Oslo-kontoret går ut på å møte kunder og lande avtaler, noe Nilsson trives godt med. I tillegg blir det noen besøk til Sempros hovedkontor i Moss. 

Nilsson har også sørget for at den nye avdelingen i Oslo får en egen scooter, noe som gir gode muligheter for å dra på kjappe kundebesøk når våren kommer.