Foto: Wikimedia Commons.

Donald Trump ble i tredje kvartal omtalt 19.881 ganger, mens Stortings- og sametingsvalget ble omtalt 14.298 ganger. Sykkel-VM i Bergen ble omtalt 5511 ganger, og er samtidig den saken som nordmenn oppfatter som best dekket.

– Til å være et idrettsarrangement ble sykkel-VM svært godt dekket, noe befolkningen også ser ut til å ha fått med seg. Riksmedia fikk kritikk fra flere hold for dårlig dekning underveis, men i etterkant kan vi helt tydelig se at folket ikke er enige i dette, sier Nikolai Riibe, rådgiver i PR-operatørene.

Trump mest omtalt
For tredje gang i år er det den amerikanske presidenten Donald Trump som topper listen. Stortingsvalget hadde også bred dekning, mens de øvrige sakene havner et godt stykke bak.

– Vi ser at Donald Trump atter en gang omtales i flest oppslag. Det som er ekstra interessant her, er at nesten 90 prosent svarer at Trump-omtalen gjør dem triste eller opprørte. Dette er svært høyt, og utgjør en ytterligere økning sammenlignet med forrige kvartal, sier Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever.

Stortingsvalget fenget ikke
Tross bred dekning og et jevnt oppløp har ikke årets stortings- og sametingsvalg greid å fenge den norske befolkningen. Valget markerer seg verken som en glad eller trist sak, og så få som 35 prosent oppgir at omtalene gjorde inntrykk på dem.

– Selv om det ble en thriller på meningsmålingene og dekningen var bred, tok nok selve debatten aldri helt av i media. Valgresultatet kan også oppleves som et lite antiklimaks, med sannsynligvis få endringer og stadig en borgerlig mindretallsregjering, sier Nikolai Riibe, rådgiver i PR-operatørene.

Nord-Korea gjør sterkt inntrykk
Aktiviteten i Nord-Korea den siste tiden har sørget for 4334 medieoppslag, og er også den saken som har gjort mest inntrykk på folk flest. Tre av fem sier at dekningen av prøvesprengninger av raketter og trusler fra diktaturet har gjort inntrykk. Orkanene i Mellom-Amerika og Florida, samt terrorangrep i Barcelona har også gjort inntrykk på over halvparten av befolkningen kommer det frem i AgendaTrackers undersøkelse.

– Det har vært et nyhetskvartal med flere dramatiske hendelser. Vi har opplevd atomprøvesprengning, orkaner og terror, og det er disse hendelsene som har gjort størst inntrykk på folk. Det er ikke uvanlig, heldigvis, at det er slike hendelser som havner øverst på listen, sier Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever.

Topp 10 mediesaker Q3 2017*
Donald Trump 19 881
Stortings- og Sametingsvalg 14 298
Sykkel-VM i Bergen 5 511
Flyktningstrømmen 5 100
Orkan(er) i Mellom-Amerika / Florida 4 616
Nord-Korea, prøveskyting av raketter og kjernefysisk prøvesprengning 4 334
Prisfall i boligmarkedet 2 887
Terror i Barcelona og Cambrils 2 576
Brexit-forhandlinger 2 389
Johaug-saken 2 136

*= Kilde: Retriever.

 

Nikolai Riibe
Rådgiver i PR-operatørene

Innlegget er hentet fra PR-operatørenes nettside