Dette betyr at det stilles store krav til de arbeidsgiverne som søker toppkandidater. Derfor vet også de smarteste arbeidsgivere å sette av betydelige ressurser til å styrke sitt image hos potensielle jobbsøkere – gjerne kalt employer branding. Denne oppgaven var tidligere nesten utelukkende forbeholdt HR, mens det i dag kreves et koordinert samspill mellom markedsavdelingen, ledelsen og HR for å løse oppgavene.

I denne artikkelen ser vi nærmere på hva spesielt unge arbeidstakere og jobbsøkere ser etter hos potensielle arbeidsgiver. Som vi skal se, er det langt mer enn penger og karrieremuligheter som frister. Spesielt dagens unge stiller krav om mening på jobben, men hva legger de unge i mening?

Millenniumsgenerasjonen, unge født mellom 1980 – 2000, er vokst opp i en digital verden. De kjennetegnes ved å være sosiale, nysgjerrige og ærlige, og de deler gladelig av personlige opplysninger som bilder, videoer, musikk og mye mer med venner og familie. De er også en utrolig viktig markedsfaktor for merkevarer fordi de gir karakterer, kommenterer og deler positive og negative opplevelser med sin omverden i et forrykende tempo. Du skal med andre ord ikke gjøre deg til uvenn med en fra denne generasjonen. Denne delegleden får også konsekvenser for deg som arbeidsgiver. Et vellykket image som en attraktiv arbeidsgiver har kortere levetid i dag enn for bare noen få år siden.

Oppriktighet er et stikkord i dagens arbeidsmarked. De arbeidsgivere som på en troverdig måte evner å fortelle hvem de, hva de står for og hvordan den jobben de gjør, også bidrar til omverdenen, trekker det lengste strået. Det er disse arbeidsgiverne som vil vinne gehør hos dagens unge. Og som kjent er det hos de unge fremtiden ligger. Dette betyr at det ikke nødvendigvis er et smart trekk å invitere avgangsstudenter til store kalas med fancy middager og årgangschampagne. Dette er neppe representativt for bedriften din og heller ikke for brorparten av studenter. Husk at studenter er stort sett gjennomsnittlige, akkurat slik også din bedrift sikkert er. Det er neppe sannsynlig de som sjarmeres av denne type aktiviteter, er de som du bør ansatte hos deg.

I tillegg er denne type markedsføring ofte lite originalt. Sjansen er at konkurrentene dine driver på med akkurat det samme. Derfor bør du heller grave dypere i materien og komme til bunns i det som virkelig betyr noe for bedriften din – og for de som skal jobbe for deg.

Les videre og få innsikt i hvorfor det er smart å avdekke hvorfor bedriften din er til, hva som er de viktigste oppgavene for dere å løse.

  • Kan du svare på hva som er din bedrifts formål?
  • Få vite hvorfor det lønner seg for deg å definere formålet.
  • I tillegg får du 5 smarte tips i kampen om de smarteste hodene.

Interessant? Les hele artikkelen på våre nettsider