Innovativt og sporty bilmerke

Kampanjen, som ble kjørt på Aller Media senhøsten 2016, hadde fokus på alle Mazdas AWD-modeller, Mazda CX-3, Mazda CX-5 og 2017-modellen Mazda6. 

Bilkategorien preges av knallhard konkurranse. Utfordringen Mindshare ga Aller Media var å skape innhold som kunne gi målgruppen en bedre forståelse for hva en Mazda gir, blant annet kjøreglede, frihetsfølelse og høy trivsel bak rattet.

Samarbeid med Mats Trygg

Mazda er et utfordrermerke, og knytter seg gjerne til personer med samme standing. De bør være sporty, engasjerte, og ikke minst troverdige ambassadører. Aller Media benyttet sine kontakter og tok kontakt med ishockespilleren Mats Trygg, som spiller for Lørenskog. Han kjører selv en Mazda CX-3, og ville gjerne prøve den litt større Mazda CX-5.

Aller Media laget en contentløsning med blant annet artikler og videoer der Mats bruker Mazda CX-5 i hverdagen, både på trening og sammen med familien. Mats viser gjennom filmene hvor gøy det er å kjøre Mazda CX-5, blant annet får han lov å kjøre den på isen i ishockeyhallen. Vi får også se at det god plass i bilen, at den har en knapp for «sporty» kjøring, og hvor godt bilen fungerer som familiebil og på tur i ulendt terreng. Kampanjen benyttet seg også av display og Facebook-annonser via Dagbladet.

Artikler og videoer ble plassert på Dagbladet, og videoene ble promotert i flere av Allers medier i en rekke formater for å utnytte innholdet maksimalt, gjennom løsningen Premium Reach Norway (PRN). Vi benyttet blant annet innholdsplugger på Dagbladet front, og fullskjermformatet, som er en meget fin løsning for video.

Mindshares digitaldirektør Tomas Tomasi forteller:

– Mazda og Mindshare liker å være tidlig ute med å teste nye annonseløsninger, og Premium Reach Norway er nytt annonseprodukt som passer svært godt til merkevarebyggingen av Mazda. I denne kampanjen oppnådde vi en dekning på hele 1,7 millioner unike brukere gjennom PRN.

- Gjennom personlige kontakter ga Aller Media oss muligheten til å samarbeide med Mats Trygg for å vise hvordan Mazda kan benyttes og oppleves i ulike hverdagssituasjoner. Kampanjen ga veldig gode resultater, sier han.

Gode resultater for Mazda AWD

Resultatene fra kampanjen viser de unike mulighetene en merkevare har ved å utvikle godt innhold som leserne vil ha. Her er noen høydepunkter: 

  • Samarbeidet med Mats Trygg ga Mazda muligheten til å knytte seg til en sporty idrettsutøver med og en aktiv livsstil.
  • Hele 17 % av de som så filmene med Mats Trygg mener det er mer sannsynlig at de vurderer Mazda i fremtiden.
  • I snitt så 85 % av de som startet en av videoene hele filmen.
  • Artiklene hadde en gjennomsnittlig lesetid på 2 minutter, noe som er høyere enn gjennomsnittet på Dagbladet.

Samarbeid ga gull

Mazda-kampanjen ga gull i Aller Medias årlige casekonkurranse Aller Best. Medieselgerne i Aller nominerer sine favorittkampanjer, og en månedlig vinner går til finalen. Mazda og Mindshare ble kåret til vinnere av Aller Best 2016.