Facebook sitt nye annonseprodukt Canvas Ad blir ikke offisielt lansert før i slutten av februar. Et lite utvalg store norske merkevarer er plukket ut for å teste, og før helgen var SAS første annonsør ut med en annonse som ble vist for et større publikum.

- SAS har tradisjon med å være tidlig ute på nye annonseprodukter og var også blant de aller første ut med annonsering på Instagram. Canvas Ad er premium annonseprodukt og er således et veldig passende annonseprodukt for SAS når vi skal vise frem vårt premium produkt sier Christian Pettersen digital marketing manager i SAS.

Kreativitet og opplastingshastighet
Canvas Ad er en annonsetype skreddersydd for mobil. Her kan annonsøren kombinere stillbilder, videoer og tekst i en multimedieopplevelse som bare kan oppleves gjennom Facebook-appen,. Og i likhet med Instant Articles som hele mediebransjen nå går og grubler på – er opplastingstiden en av de virkelig store lokkeduene. En Canvas Ad laster 10 ganger raskere enn den vanlige mobilweben.

Blant de mange kreative mulighetene er bilder der man kan zoome seg inn på detaljer og få opp tekstinformasjon om dem. Man kan også legge opp billedkaruseller, og bilder som blir panoramaformat om brukeren vender mobilen 90 grader. Samtidig kan man komplettere historien med korte videosnutter og legge inn call to action i alle elementer.

- Trussel for medienes native-annonser
Det er LOS&CO som har laget de første Canvas-annonsene for SAS. Ansvarlig for digitale kanaler Arnt Christian Scheele varsler at det raskt vil komme flere eksempler på Canvas-annonser, nå som flere LOS&CO-kunder er blant Facebooks utvalgte testpiloter.

- Canvas er kanskje den største trusselen for native-annonseringen norske medier nå ruller ut for fullt. Her kan annonsøren kontrollere alt selv, og bruke Facebook sine gode segmenteringsmuligheter til å nå et stort, relevant publikum for en lav pris – vel og merke dersom innholdet er relevant og engasjerer. Det gjorde SAS annonnonen, folk brukte i snitt mer 40 sekunder på den, sier ansvarlig for digitale kanaler i LOS&CO.

Se annonsen i Facebook appen på mobil

Mer om Canvas Ad