Først ut var Ola Stenberg, digital redaktør i VG, som snakket om hvordan ingen i bransjen i dag kan ha full kontroll. Gjennom datainnsikt og analyse har verden blitt dønn ærlig, og det er viktig at vi forholder oss til tallene. Uten dem kan vi ikke tilpasse oss en bransje som er i stadig endring. Det er viktig at mediehusene lager den beste journalistikken som mulig, selv om bransjen endrer seg for hver dag som går.

Neste ut var Frederik Aune Guttormsen (Marketing Manager i Netthandelsgruppen). Han snakket om viktigheten av likes og hvordan bilder er key. Organisk reach er undervurdert, i følge Guttormsen, og man bør jobbe med Growth Hacking. Guttormsen avsluttet med å snakke om viktigheten av å finne riktig influencers som forteller merkevarens historie på en troverdig måte.

Deretter var det klart for Social Media Manager i Marvelous, Joachim Sandli. Han delte to tips for å lykkes på Facebook: godt kreativt innhold tilpasset målgruppen og annonsering med tydelige mål. Det er viktig å være ærlig hvis du skal fremstå troverdig. Samtidig gjelder den gode, gamle strategien mer enn noen gang: rett budskap, til rett person, til rett tid og sted.

Anders Aakre, som var med å starte Jimmy Royal og som står bak Harvest Magazine, pekte på hvordan nisje-innhold kan være veien å gå. Bare én kan være størst og bare én kan være først. Vi andre må lære oss å tenke annerledes og utnytte mulighetene rundt oss. Han tok opp begrepet Brand Narrative, som i fremtiden kan erstatte det vi i dag ofte kaller for Brand Message. På den måten blir fremtidens innhold en del av et større økosystem.

Vel halvveis ut i seminaret var Camilla Kim Kielland fra Trigger på scenen. Hun snakket om hvor viktig det er at mediene i fremtiden opprettholder sitt kritiske blikk. Hun oppfordret til økt bevissthet på begge sider av bordet, enten det er bloggere, annonsører eller mediene selv. I en hverdag der vi alle er innholdssnobber, trenger vi en kurator. Her ga hun ros til NRK. Selv om verden blir mer og mer teknologisk, må vi ikke glemme de menneskelige kreftene og viktigheten av å spille på de emosjonelle strengene. Det er det som skaper det store engasjementet blant folk.

Som den yngste foredragsholderen, var Takin Kroop også den mest sporty. Han stilte på noen timers varsel, etter et frafall i programmet. På sine tjuefem år har han rukket å starte sin egen bedrift (Pilot Media), der han tilbyr kunder hjelp med Facebook-annonsering. Det er viktig å optimalisere kampanjer på Facebook, slik at man får mest mulig ut av hver eneste krone, fortalte han. Han avsluttet med at Influencer Marketing ikke er noe nytt og virker bedre enn noen gang, men at kravene til innhold er høyere.

Sist, men ikke minst, var det klart for Sam Sheffer. Han er en av de få i verden som jobber med Snapchat Discovery. Selv har han vokst opp i en digital verden, og påpekte viktigheten av å melde seg tidlig inn i nye medier som stadig dukker for å få innsikt i hva som rører seg innenfor teknologien. Han snakket også om hvordan han jobber i Snapchat og hvordan man kan bruke Snapchat som en nyhetskanal.

Medielandskapet er i stadig endring, det var dette frokostseminaret med på å bekrefte. Det er bare å spenne seg fast og ta til seg så mye kunnskap man kan på veien!

Se Facebook eventet til seminaret