SMX Advanced er den ledende konferansen for søkemarkedsførere, og har de siste dagene vært arrangert i Seattle, Washington. Petter El Fakiri og Kristoffer Sæbø fra Knowit Experience var tilstede på seminaret, der temaer som Expanded Text Ads (SEM) og RankBrain (SEO) ble dekket grundig.

- Fremveksten av Google Shopping var i tillegg et sentralt tema. De siste prognosene tilsier at godt over 70 prosent av alt annonseforbruk i 2017 vil bli brukt på Shopping-annonser. Dette er tall for USA og Storbritannia, men det er uten tvil en spennende utvikling også for oss i Norge, sier Kristoffer Sæbøe, leder for performance marketing i Knowit Experience.

Noe av det mest omtalte i Google Shopping-universet er såkalt Query Level Bidding, som betyr at man optimaliserer shopping-kampanjene på søkefraser, ikke nødvendigvis prestasjoner som har vært mest vanlig til nå. Det ble også tatt et blikk inn i krystallkulen, og ekspertene ser for seg mye spennende innen online shopping fremover.

- Det vil utvikle seg til flere annonseenheter og flere annonser på resultatsiden, i tillegg til mer lokalt innhold. Såkalt ”Conversational Shopping” med chatbot er i stadig utvikling, og AR-teknologi og Google Tango er på full fart inn, sier Sæbøe.

Mer om SMX Advanced på http://marketinglandevents.com/smx/advanced/