Bakgrunn / Utfordring

Baking er en tradisjon som sprer glede. Nordmenn elsker baking, og vi elsker å snakke, dele, og blogge om det i sosiale medier. Baking og TV-programmer er faktisk av de mest omtalte temaene i den digitale sfæren. Selv om kombinasjonen var perfekt for Hele Norge baker, var det ingen som snakket om programmet bare noen uker før lansering. Samtidig var TVNorges populære 71’ grader Nord satt til premiere på samme dag.

Nøkkelinnsikt

Vår innsikt viste oss at bakegleden på sosiale medier ikke handler om andres bakehistorier eller baketips, men egne triumfer. Så hvis vi ville dele våre eksperttips og bilder, ville vi ikke skapt engasjement, kun blitt en del av den samme kommunikasjonen som alle andre i bakekategorien. Vi måtte heller hjelpe folk med sine egne triumfer. Men hvordan? Ved å hylle, rose og bli en del av den anerkjennelse målgruppen søker.

Ide

Vi måtte altså hjelpe folk med deres bakeutfordringer. Og selv om noen hevder at man gjør det ved hjelp av blogging og baketips, er det ingen som fysisk hjelper bakerne «der ute». Det var der vi så en mulighet, og slik skapte vi en tjeneste kalt Bakepatruljen.

Med fjorårets vinner Ida Gran Jansen av Hele Norge Baker med på laget, skulle vi spre bakeglede både i sosiale medier og det virkelige liv. Mekanismen var enkel -  overvåke sosial medier, finne bakerne og snakke med de på deres premisser. Vi lagde innhold i real-time, oppmuntret de, og skrøt av deres ferdigheter. Og ikke nok med det, vi rykket ut for å hjelpe folk med baksten. Vi hjalp tusenvis av folk. Og alt de måtte gjøre, var å spørre eller ta kontakt med oss på #helenorgebaker.

Resultat

I disse 4 ukene lagde vi tusenvis av små historier, vi skapte bakelykke hos mange, men viktigst av alt vi vant kampen om vareprat. Det var antagelig ingen nordmenn som postet eller skrev på sosiale medier om baking uten å ha med #helenorgebaker i posten, tweeten, eller instagram-bilde. Vi hadde en Share of voice på 73% i perioden mot våre konkurrenter, 74 000 så våre 3 filmer fra bakepatrulje besøkene og vi hadde en kost per engasjement på kun 1,50 kr.