Relevance score tar utgangspunkt i hvor mange som stopper opp ved annonsen, engasjerer seg, klikker på den, hvor lenge de er inne på nettsiden og flere andre parametre. 

Dette er selvfølgelig bra fordi det viser at innholdet engasjerer målgruppen. I tillegg gir god relevans billigere kost per klikk.

Så hvordan skal du klare å lage innhold som får høy relevance score som engasjerer målgruppen din? Her er våre erfaringer etter at vi har jobbet med innhold og spredning for Nordvik Bolig i snart ett år. 

Fire grep for å bli mer relevant

Skal du være kostnadseffektiv og resultatorientert, må annonsene være relevante. Men hvordan er du det?

1. Godt håndtverk

Dette er relativt innlysende, men folk blir ikke sjarmert av dårlige stock-bilder, tekster med skrivefeil og lenker til nettsider med dårlig innlastingstid. Det er helt greit å begynne med minimum viable product (MVP) og optimalisere etter hvert, men hvis du bommer på helt fundamentale hygienefaktorer, vil annonseringen bli dyr og du vil slite med å treffe dine kommunikasjons- og virksomhetsmål.

2. Feil Målgruppe

Uansett hvor mye penger du har brukt på en nettside eller på annonseutforming, kommer du ingen vei hvis du treffer feil målgruppe. Banalt eksempel, men en god annonse får ikke trettenåringer til å kjøpe barnevogn. Akkurat her vil Google og Facebook hjelpe deg - både fordi du kan rette annonsene mot folk på bakgrunn av hva slags informasjon de selv har lagt igjen på nett, men også fordi algoritmen blir mer og mer treffsikker etter hvert som resultatene kommer inn.

3. Strategisk annonsering

Mange som annonserer på Facebook lager nye kampanjer og annonsesett hver gang de vil få ut et budskap. Slutt med det! Dette henger sammen med tips nummer to, men du hjelper algoritmen med å finne riktig målgruppe hvis du oppdaterer to hovedannonsesett etter hvert som du lager flere Facebook-poster og annonser. Da vil Facebook ta med seg lærdommen fra de andre annonsene og bruke det for å eksponere den nye for riktige folk. Etterhvert som du har flere annonser i samme annonsesett kan du skru av de som presterer dårligst slik at de som er mest relevante får resten av budsjettet.

Når vi skal spre innholdet vi produserer for Nordvik, har vi for eksempel et annonsesett der vi eksponerer annonser for det varme publikummet som allerede har interagert med eiendomsmeglerkjeden og et annet annonsesett for å vekke interesse for nye potensielle kunder. På grunn av dette har 92 prosent av artiklene vi har laget for Nordvik, fått en relevance score på ni eller ti! Det er fordi vi hjelper Facebook med å finne korrekt målgruppe. 

At folk interagerer med annonsene forteller oss at de er interessert i bolig. Når vi da senere eksponerer disse personene for boligannonsene, blir vi premiert av Facebook - annonsene er relevante. 

Les også hvordan vi økte nettsidetrafikken til Nordvikbolig.no med 40%.

4. Optimaliser

Riktig kunnskap gir bedre beslutninger. Etter hvert som du får datagrunnlag i Facebook og Google Analytics kan dette brukes til å være enda mer relevant. På bakgrunn av innholdets relevansscore, lesetid og CTR kan vi se hva som fenger målgruppen i de ulike flatene, noe vi vurderer i våre månedlige redaksjonsmøter. Er det noe som fungerer bedre i nyhetsbrev enn på Facebook for eksempel? Dette har vi tall på som vi kan bruke til å være mer relevante.

Ønsker du en grundigere case-presentasjon, eller vil du diskutere performance marketing for din merkevare? Kontakt Digital markedsfører i Good Morning, Lars Volden, på lars@good-morning.no.

Se også hvordan vi også jobbet med den nye nettsiden Nordvikbolig.no, identiteten, interiørgalleriet og lanseringsannonsen her.