I dag avholder det svenske mediekonsernet Modern Times Group og konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann kapitalsmarkedsdag på hjemmebane i Stockholm i Sverige. MTG møter store utfordringer, både i sitt hjemmemarked Sverige, der tv-seingen faller, i Norge - der tv-seingen totalt øker, men MTGs fri-tv-kanaler sitter igjen med en mindre del av markedet, og i Russland, der ny lovgivning tvinger MTG til å selge seg ned.

Les mer: - Det ser fryktelig stygt ut

Madsen Lindemann valgte å starte kapitalsmarkedsdagen ved å rette blikket mot sin Netflix-utfordrer Viaplay. Én av nyhetene MTG slipper i dag, er at de har inngått et partnerskap med Tele2 i Sverige, som gjør at Tele2s 3,7 millioner abonnenter kan velge å inkludere Viaplay i abonnementet sitt.

-  I MTG vet vi at godt innhold og forbrukervalg er nøkkelen til suksess. Dette partnerskapet forener tilgjengelighet og innhold for våre kunder. Avtaler som denne er noe vi vil gjøre mer av fremover, sier Madsen Lindemann.

Markedet reagerer i morgentimene positivt på nyheten om det nye partnerskapet og sender aksjekursen til MTG opp med 1,6 prosent.

Selv om Viaplay var først ute på det nordiske markedet med en strømme-tv-tjeneste, har de måtte se seg slått av amerikanske Netflix. Madsen Lindemann vil i likhet med sin amerikanske konkurrent ikke røpe hvor mange abonnenter de har, men sier de har doblet brukerdatabasen siden forrige kapitalmarkedsdag, halvannet år siden.

- Vi har hatt en vekst på 91 prosent de siste 18 månedene. Konkurrentene våre vil ikke gi ut tall på abonnenter, av en eller annen grunn, og vi har bestemt oss for å heller ikke gjøre det, sier Madsen Lindemann.

Viaplay kjøpte nylig rettighetene til Nickelodeons barneinnhold, som tidligere har vært hos Netflix. Det er en av driverne bak veksten til Viaplay, ifølge MTG-sjefen.

- Vi ser at strømmingen og bruken øker dramatisk, spesielt på barneinnhold. Der triplet bruken seg i oktober, sammenlignet med oktober 2013.

Les mer: Viaplay knabber barne-tv fra Netflix

MTG skal ha investert 1,1 milliard svenske kroner på sine digitale produkter siden 2012, og Viaplay står for størstedelen av denne veksten.

- På grunn av dataene vi får inn nå, har vi en bedre forståelse for hva som fungerer for oss og hva vi burde kvitte oss med. Nå vet vi hva vi ikke burde ha kjøpt av innhold i 2012, og hva vi burde kjøpe mer av, sier Madsen Lindemann.