Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i NRK sier i et intervju med egen kanal at det har vært et spesielt Eurovision-år. Nå skal NRK selv gjennomføre en evaluering før de møter arrangøren, Den europeiske kringkastingsunionen (EBU), som NRK selv er en del av.

- Vi kommer til å gi noen tydelige tilbakemeldinger til EBU om hvordan vi synes samarbeidet har vært, og hvordan EBUs håndtering av situasjonen har vært, sier Haugen til NRK.no.

Hun vil ikke utdype hva tilbakemeldingene vil gå ut på.

- Det er veldig mange som har vært tydelige og uttrykt at de synes det har vært krevende i år. Og det har vært vanskelig at noe av den gleden og kjærligheten har vært mer fraværende i år. Det må vi ta med inn i evalueringen.

Den norske delegasjonslederen Stig Karlsen sier til VG at det ligger an til heftige møter både i NRK og i EBU.

- Hva skal jeg si? Det som har skjedd, er jo at man har skadet merkevaren ganske betydelig. Også er det jo et eller annet med at det skal være et veldig varmt og fint arrangement, og så blir det det motsatte, svarer Karlsen på spørsmål om hva som blir det viktigste for NRK fremover.

EBU-leder Martin Österdahl ble møtt med massiv buing fra salen da han skulle gi grønt lys for poengutdelingen i finalen rundt midnatt lørdag.

Også da han skulle dele ut jurypoengene fra Nederland, svarte salen med et pipekor. Bare få timer før finalen gikk av stabelen ble det nemlig kjent at Nederlands egen deltaker Joost Klein var diskvalifisert som følge av en hendelse bak scenen torsdag. 

Samtidig har Israels deltakelse i konkurransen vært svært omstridt i lys av krigen landet fører i Gaza. Fjorårets norske vinner Alessandra Mele valgte å trekke seg fra å dele ut Norges jurypoenger tidligere på dagen i sympati med Palestina.

Les mer: Massiv buing mot EBU-sjefen i Eurovision-finalen