I dag ble den nye sjefen i Egmont Publishing (tidligere Hjemmet Mortensen) presentert. Espen Asheim (51) overtar etter Olav Sandnes, som blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i Egmont-eide TV 2 fra årsskiftet.

Les mer: Blir ny toppsjef i Egmont

Klubbleder Alexander Berg i Egmont Publishing møtte den ny toppsjefen på et allmøte i Egmont Publishings lokaler i Nydalen i dag.

- Der og da under allmøtet ga han et sympatisk inntrykk, men det er først når applausen har lagt seg og vi har fått superlativene og adjektivene litt på avstand at vi vil se hvordan han fungerer som administrerende direktør og hvilke grep han tar og prioriteringer han gjør, sier han til Kampanje.

Han har store forventninger til Asheim.

- Som administrerende direktør i et stort mediekonsern som opplever strukturelle endringer og er under press, handler det først og fremst om å hente ut de synergiene som ligger i menneskematerialet i virksomheten, og være bevisst på at innovasjon skjer like mye nedenfra og opp, som fra toppen og ned. Han må være opptatt av journalistisk kvalitet og at det er menneskene som skaper den journalistiske kvaliteten som er Egmont Publishings største grunnpillar.

Asheim kommer fra stillingen som konstituert konsernsjef i Bertel O. Steen Invest. Han har tidligere blant annet jobbet som konsernsjef i VIA Travel Group ASA og administrerende direktør i Elektroskandia AS. Asheim har erfaring fra den norske mediebransjen som administrerende direktør i Telenor CTV, senere Canal Digital Norge, fra 1993 til 2000, med et kort opphold i Anderson Consulting/Accenture i 1996.

- Jeg registrerer at det er lenge siden han har vært i mediebransjen. Det er ikke noe nytt, med tanke på tidligere administrerende direktører i Egmont Publishing. Vi kunne alltid ønsket oss en administrerende direktør med redaksjonell bakgrunn, men sånn sett representerer dette en fortsettelse av linjen som har vært med administrerende direktører med sterk kommersiell ballast, sier Berg.

- Aller henter 25 prosent av omsetningen sin utenfor mediemarkedet. Blir det veien å gå for Egmont Publishing?

- Jeg skal ikke ha noen sterk oppfatning om at det er noe vi i Egmont er nødt ti å følge, men det er ingen tvil om at det tradisjonelle markedet vårt blir mindre og mindre. Dersom man skal ha en vekst på topplinjen, må man vel se seg om etter inntektskilder eller markeder som grenser opp til markedet vi holder på med i dag. Foreløpig står vi støtt som et ukepresseforlag, men alle vet jo hvordan det går, og skal man beholde tyngden tenker jeg at man må gjøre sonderinger i litt fremmed land.

Les mer: Henter 500 mill. utenfor mediemarkedet